avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... actiune pe contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

actiune pe contencios administrativ

daca este prevazut undeva pt. contencios adm. suma minima care face obiectul actiunii in contencios.ex.:
camera de comert a organizat un curs de perfectionare pt. care era necesara plata in avans a cursurilor in val. de 400lei in luna mai 2008. am facut adrese si nu am primit raspuns. eu ca primarie acum fac plangere prealabila. doresc sa stiu daca fac actiune pe contencios adm. la suma asta sau in instanta?stiu ca suntem institutii publice, am incercat sa fac toate demersurile dar tb. sa recuperam banii. multumec.
o zi minunata va doresc.
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 01:54, 28 Ianuarie 2009
Materia reglementata de contenciosul administrativ o reprezinta actele normative sau individuale emise de autoritati publice centrale sau locale in exercitarea autoritatii publice.
Prin urmare, recuperarea contravalorii cursurilor, nefiind o actiune care sa aibe ca obiect un act emis de o autoritate publica, nu face obiectul unei actiuni in contencios, ci este reglementata de dreptul civil.
Astfel, daca doriti recuperarea sumei de 400 lei, trebuie sa indepliniti procedura prealabila prevazuta la art. 720^1 din Codul civil si abia ulterior va adresati sectiei civile a Tribunalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa daaniela daaniela buna 1. am castigat prin hot. jud. acordare de tichete de masa in dec. 2007. in hot. jud. se spune ca se acorda aceste drepturi retroactiv ...si se ... (vezi toată discuția)
Conciliere 720 ^1 cpc anna2000 anna2000 contractul este unul de executie lucrari, atribuit prin licitatie publica, beneficiarul este autoritate publica locala. un eventual viitor litigiu va avea ... (vezi toată discuția)
Taxa auto iulia_viorica iulia_viorica Care este termenul limita de formulare a unei actiuni pentru recuperarea taxei auto? Mai precis in cati ani de la data inmatricularii se poate formula o astfel ... (vezi toată discuția)