In septembrie se incheie perioada legala de CCC. Lucrez la o companie de produse farmaceutice. Cand am plecat, promovam un anumit produs, la anumite categorii de medici, dintr-o anumita zona. Intre timp, in companie s-au facut modificari in organigrama, dar postul de pe care am plecat eu, a ramas, cu toate ca alti colegi din echipa mea au fost mutati pe alte divizii. Intrebarea mea este: in contextul reorganizarii, daca postul meu se regaseste si in noua structura, angajatorul are obligatia de a imi da acelasi post? Mentionez ca de la RU mi s-a spus ca inca nu s-a stabilit ce pozitie voi ocupa in noua organigrama, desi eu am trimis cererea de suspendare a CCC.
Inainte cu doua saptamini de a va prezenta la serviciu, expediatile o instiintare unde veti puna la curent angajatorul despre faptul prezentarii dvstra la postul pe care lati parasit cind ati intrat in CCC.
... nu stiu pe cit e de relevant , insa sper ca colegii ma vor corecta.
Art. 53. - (1) Pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului salariatii beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.
(2) Pe durata intreruperii temporare prevazute la alin. (1) salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
2. Inainte de a implini copilul 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.
4. Daca aveti probleme cu angajatorul faceti o sesizare la ITM pentru ca angajatorul nu respecta clauzele din CIM.