avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... redeschidere contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

redeschidere contract munca

Buna ziua,

pe 09.11.2012 fiul meu implinesti 2 ani si ar trebui sa-mi reincep activitatea.Intre timp magazinul in care lucram s-a desfiintat la 01.09, pe criteriu de neperformata si colegii mei, mai putin unul au fost concediati, unul dintre ei fiind mutat la cel de-al doilea magazin din oras.Mentionez ca fac parte dintr-o companie multinationala.Intrebarea mea este : voi avea soarta colegilor mei, sau am vreo protectie din partea legislatiei actuale macar pt.o perioada de timp de la momentul revenirii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 3 Octombrie 2012
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

Intrucat ati intrat in CCC sub incidenta prevederilor OUG nr.148/2005 , la revenirea din CCC angajatorul poate decide concedierea dvs ...

Acest act normativ nu cuprinde nicio masura de protectie pentru persoanele care revin din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul mamei dupa concediu crestere copil Andrea2015 Andrea2015 Buna ziua,va rog sa ma ajutati .De luni 09.02.2015 trebui sa reincep lucru la un supermarket (postul pe care m-au angajat a fost de sef magazin si de pe ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu crestere copil Simona41 Simona41 Buna ziua Sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata din 2001, iar din februarie 2014 sunt in concediu crestere copil. Mi s-a dat de ... (vezi toată discuția)
Indemnizarie somaj Aurora79 Aurora79 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Eu sunt in concediul de crestere al copilului cu handicap pana la varsta de 3 ani si din pacate, la firma la care ... (vezi toată discuția)