avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... competenta avocatilor romani in afara tarii
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

competenta avocatilor romani in afara tarii

o simpla intrbare un av poate apara si in afara tari adica intr-un stat european?
#-o
Da un avocat roman poate pleda in statele membre UE, in urmatoarele conditii:

1. sa fie inregistrat la autoritatile competente din statul respectiv (dupa 3 ani neintrerupti de activitate in statul gazda, avocatul poate fi asimilat/integrat de breasla aparatorilor)
2. sa detina certificat Cambrige sau Oxford care sa ateste competenta lingvistica (in toate tarile UE obligatoriu engleza, cu exceptia Frantei)
3. sa aiba cunostinte solide de engleza juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate de conformitate pentru medici generalisti yo3hkw yo3hkw Buna ziua, sunt medic generalist si fericitul posesor al celor 2 certificate de conformitate (pe diploma si pe drepturi castigate), obtinute de la M. S. Stiam ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula pe teritoriul romaniei cu masina inmatriculata in r moldova, eu avand dubla cetatetie ro si md si domiciliu in ambele tari? renault73 renault73 Cat pot circula pe teritoriul Romaniei cu masina inmatriculata in R Moldova, eu avand dubla cetatetie RO si MD si domiciliu in ambele tari? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cariera juridica in strainatate aleszia aleszia Am terminat Facultatea de Drept in Romania dar as vrea sa stiu ce posibilitati sunt sa lucrez in strainatate in acest domeniu ? Trebuie sa dau ceva examene de ... (vezi toată discuția)