avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ati putea fi de mare ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ati putea fi de mare ajutor

buna ziua.anul trecut, bunica mea a cumparat un teren intravilan, pe care eu, nepotul ei, vreau sa construiesc.mentionez ca actul v-c e pe numele ei.ea are un singur copil, pe mama mea,iar eu sunt singur la parinti si in prezent casatorit.intrebarea este :pot obtine autorizatia pentru constructie pe numele meu daca nu e si terenul pe acelasi nume? nefiind alti mostenitori, oricum va fi al meu fara sa poata ataca cineva.si daca trebuie sa il trec pe numele meu, cum e mai bine, donatie sau v-c? tinand cont ca sunt singurul mostenitor.e mai ok donatie?va multumesc de promtitudine.
Cel mai recent răspuns: contsters87229171 , utilizator 20:23, 15 Ianuarie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Cunosc cazuri concrete in care primariile au acordat autorizatia de constructie pentru alte persoane decat cele care aveau drept de proprietate asupra terenului. Singura conditie este ca proprietarul terenului sa isi dea consimtamantul in acest sens.
Referitor la a doua problema cea mai avantajoasa solutie in cazul dvs este fara indoiala contractul de donatie (mai ales dpdv al taxelor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune,intabulare,mostenire.. bogdano81 bogdano81 Bunici decedati, s-a facut succesiune pe cei doi fii (A si B)fiecare cu 1/2 din masa succesorala.(terenuri intravilane si extravilane). A are doi copii (a mic ... (vezi toată discuția)
Casa bunicii - donatie-contract vanzare cumparare-testament ? serpe66 serpe66 as dori si eu cateva lamuriri in legatura cu : bunica mea are 81 de ani...ma tot bate la cap sa facem cumva sa puna casa de la tara pe mine (cu terenul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare imobil lorentzo8082 lorentzo8082 Locuiesc cu bunicul fiind singur bunica a decedat in urma cu doi ani iar mama noastra unica fiica a bunicului fiind adoptata.bunicul vrand sa faca acte mie si ... (vezi toată discuția)