avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... in cat timp pot primi raspuns?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

in cat timp pot primi raspuns?

Care este termenul de zile la un raspuns de catre o institutie? Orice om depune o cerere la o institutie: AJOFM,primarie,judecatorie,politie,etc si i se elibereaza un bon cu un nr de inregistrare in care i se spune ca i se va da raspuns la cererea facuta de petitionar. Insa exista un anumit timp de a i se raspunde? Daca DA,cate zile dureaza?
Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 19:38, 15 August 2012
In cazul in care nu primiti raspuns in termenul legal va puteti adresa instantei de contencios administrativ cu o cerere de chemare in judecata, intemeiata pe dispozitiile Legii nr. 554/2004 Art. 1 alin. 1: ,,Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata”.

Sau puteti reveni cu o noua cerere in care solicitati sa vi se dea raspuns la petitie si mentionati in final ca aceasta cerere reprezinta procedura prealabila. Daca nici de data aceasta nu primiti raspuns in termenul legal, formulati cererea de chemare in judecata..


Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
ContSters233678, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz primarie de a elibera o adeverinta Morozan Maria Morozan Maria Buna ziua am solicitat primariei unei localitati sa-mi elibereze o adeverinta , un inscris din care sa rezulte ce impozit am avut de platit si ce penalitati ... (vezi toată discuția)
Intrebare marsoi_25 marsoi_25 daca am facut o sesizare la ITM ar trebui sa primesc raspuns ? daca da cam ce perioada ? (vezi toată discuția)
Rezolvarea unei cereri la o institutie publica sorin33 sorin33 Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie ... (vezi toată discuția)