avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz acord iesire copil minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz acord iesire copil minor din tara

Buna ziua,

Sunt in proces de divort (apel), iar pana la pronuntarea definitiva si irevocabila am introdus cerere de ordonanta presedentiala in care am solicitat ca aceasta sa subtituie acordul fostului sot pentru a putea iesi din tara cu copilul in vizite/vacante.
Am introdus actiunea deoarece fostul sot refuza in mod nejustificat (desi suntem inca in divort, deci nu am unde sa dispar fara urma) sa isi dea acordul pentru a putea iesi din tara cu copilul si sa mergem intr-o vacanta.

Bineinteles ca onorata curte locala (a unui targ mic si corupt) ne-a respins si i-a dat tot lui castig de cauza. Acelasi lucru am patit si la divort, tot ce a invocat el a castigat, desi la primele 3 termene de judecata nici macar nu s-a prezentat, abea la al 4-lea termen a aparut cu avocat si intampinare. Cu toate astea curtea (corupta, dupa cum el insusi s-a laudat ca "rezolva" cu bani) i-a dat castig total de cauza, eu trebuind sa fac apel la curtea imediat superioara.

As vrea sa reclam modul abuziv in care aceasta curte locala isi rezolva cazurile, dar nu in tara, ci direct la UE, precum si la drepturile omului pentru refuzul de a-l lasa pe copil sa iasa din tara.

Va rog sa ma sfatuiti care este procedura si ce pasi trebuie sa urmez.

Multumesc
faceti pangere la CSM- inpectia judiciara.
Nu puteti „reclama” la UE sau la „drepturile omului”, avet prosibilitatea recursului la procesul de divort.

Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Nu va puteti plange la CEDO pana nu se termina de judecat si recursul.
Poate ca nici nu ati avut bine redactata actiunea si de aceea s-a respins.
Si dupa parerea mea se incalca drepturi fundamentale daca nu veti obtine castig de cauza insa depinde foarte mult cum a fost redactata actiunea, ce probe s-au administrat si cat de temeinice au fost motivele.
Este genul de proces destul de complicat.Nu este un proces simplu care se castiga asa pur si simplu doar pentru ca se solicita ceva...
da, am posibilitatea recursului... si probabil voi avea castig de cauza.
insa in tara asta nimeni nu verifica instantele si hotararile luate de ele?
adica din moment ce inaintez un apel sau un recurs, e clar ca s-a produs o eroare, nedreptate, etc si in cazul in care am castig de cauza, nu se iau masuri impotriva instantei initiale?
nu se verifica "competenta" acesteia?
oare in ce lume traim?
ca probe am pus invitatii de la prietene din alte tari UE, care au copii de varste apropiate copilului meu, deci o vacanta in interesul copilului.
ce alte probe as mai putea oune sa ma ajute? sau ce legi as putea invoca, va rog sa ma ajutati, macar pentru recurs.
multumesc

Alte discuții în legătură

Judecator abuziv Just-drept Just-drept Buna seara, Stimati forumisti, juristi, avocati s.a.m.d., Ce propuneri aveti impotriva unui judecator care cu rea-credinta, da o decizie ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)
Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)