Sunt in proces de divort (apel), iar pana la pronuntarea definitiva si irevocabila am introdus cerere de ordonanta presedentiala in care am solicitat ca aceasta sa subtituie acordul fostului sot pentru a putea iesi din tara cu copilul in vizite/vacante.
Am introdus actiunea deoarece fostul sot refuza in mod nejustificat (desi suntem inca in divort, deci nu am unde sa dispar fara urma) sa isi dea acordul pentru a putea iesi din tara cu copilul si sa mergem intr-o vacanta.
Bineinteles ca onorata curte locala (a unui targ mic si corupt) ne-a respins si i-a dat tot lui castig de cauza. Acelasi lucru am patit si la divort, tot ce a invocat el a castigat, desi la primele 3 termene de judecata nici macar nu s-a prezentat, abea la al 4-lea termen a aparut cu avocat si intampinare. Cu toate astea curtea (corupta, dupa cum el insusi s-a laudat ca "rezolva" cu bani) i-a dat castig total de cauza, eu trebuind sa fac apel la curtea imediat superioara.
As vrea sa reclam modul abuziv in care aceasta curte locala isi rezolva cazurile, dar nu in tara, ci direct la UE, precum si la drepturile omului pentru refuzul de a-l lasa pe copil sa iasa din tara.
Va rog sa ma sfatuiti care este procedura si ce pasi trebuie sa urmez.
Ma confrunt cu o situatie asemanatoare si sunt de aceeasi parere cu Dvs, inclusiv cu neincrederea in sistemul judiciar romanesc. Si eu am vrut sa fac o reclamatie la presedintele judecatoriei pentru abuz al judecatorului de sedinta, dar am constatat ca cel care a comis ilegalitatea este... presedintele judecatoriei!!!
Am intrat si pe site-ul CSM, unde am descoperit 3(trei) sanctiuni in 6 ani!!!
Mai bine scrii acatiste la manastire, sa te ajute Dumnezeu!!
La CEDO, dureaza si 10 ani sa se judece un caz si costa bani, nervi, timp....
Poate ar fi bine sa cereti stramutarea procesului in alt judet....
Ideea e sa te lupti cu aceleasi arme ca ale lui, daca te lasa constiinta.
Oricum, copilul va suferi, fiindca agitatia Dvs. i-o transmiteti, vrand-nevrand.