avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... astept raspuns
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

astept raspuns

Buna ziua,
Am intrerupt somajul acum 10 luni si m-am angajat cu contract cu durata determinata care este incheiat pt 10 luni...dar daca mi-ar prelungi cu 3 luni de zile cu un contract cu conventie.......mai pot dupa aceea sa intru in somaj
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 4 Septembrie 2012
Nu.Durata cim determinat trebuie sa fie de max.12 luni pt. a putea reintra in plata indemnizatiei de somaj.Deci se poate prelungi dar cu inca max.2 luni.Daca veti avea contract pt. 13 luni,plata indemnizatiei de somaj va inceta.
ART. 44din Lg76/2002:
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
ContSters136493, utilizator
Interventie moderator:
:rtfm:
viomitrea:

1. Pentru a continua discutia nu este nevoie sa deschideti un nou topic.

2. Intrati tot pe acesta si folositi butonul "raspunde" pentru continuarea discutiei pe aceeasi tema.

viomitrea a scris:
Buna seara ,
Deci sa inteleg , ca daca mai imi prelungeste la actualul CIM, pe durata determinata care e facut pentru 10 luni .....inca 3 luni dar cu contract conventie.....as putea sa imi continui somajul care mai am inca 10 luni de efectuat ??
Scuzati-ma ca va intreb inca o data , dar vreau sa fiu lamurita....ca sa stiu ce am de facut dupa aceste 10 luni de munca.
Este tare greu sa nu mai beneficiezi de nici un ajutor de somaj , si sa vrei sa muncesti si sa nu te primeasca in serviciu din caza virstei inaintate..
Va multumesc anticipat

1. Daca ati incheiat un CIM pe perioada determinat de 10 luni si acesta se prelungeste cu inca 3 luni se depasesc cele 12 luni admise si o sa va inceteze plata indemnizatiei de somaj.

2. Recomandarea mea este sa nu acceptati acea prelungire a CIM decat pe maxim doua luni apoi sa reluati somajul mecar pentru o luna si apoi puteti sa incheiati alt CIM pe eprioada determinata si iar sa reluati somajul si tot asa mai departe.

3. Nu inteleg ce inseamna "contract conventie", ce intelegei prin acesta?

Contractul conventie este un contract civil de colaborare in virtutea caruia se poate presta o activitate dependenta si care poate inlocui contractul de munca,care reglementeaza strict raporturile de munca ,daca activitatea respectiva nu are un caracter ocazional.
ondino:
1. Asa putin, dar numai putin, am si eu habar de ce inseamna un contract civil.;)

2. - Intrebarea o pusesem pentru @viomitrea ca sa-mi dau seama daca stie despre ce vorbeste, sa nu faca o confuzie.
- In functie de raspunsul pe care il va da voi sti si eu care este situatia reala si cum ar trebui sa procedeze legal.
In opinia mea nu are importanta in contextul de fata atat forma sub care se doreste continuarea activitatii(cim sau contract civil de colaborare pt. cazul in care nu este PFA)ci faptul ca perioada cat desfasoara activitate la acel angajator sa nu depaseasca per total 12 luni,pt. a nu-si pierde dreptul de a reintra in plata ind.de somaj.

Alte discuții în legătură

Cumul indemnizatie de somaj cu salariu tanucu tanucu buna am si eu o intrebare: daca sunt somera pot sa fiu incadrata part time ptr 2 luni si sa iau si somaj in continuare?:O (vezi toată discuția)
Drept somaj conventie civila blueblue blueblue Buna seara, Daca am lucrat cu conventie civila dependenta ( adica mi s-au retinut contributii aproape ca la cim, inclusiv somaj) se considera stagiu la ... (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj perioada determinata CELENAROM CELENAROM daca sunt in somaj si ma angajez cu contract de munca pe perioada determinata sa zicem 3 luni la o firma iar ulterior ma angajez la o alta firma tot pe ... (vezi toată discuția)