Mentionez ca la implinirea varstei de 18 ani nu l-am mai dat in judecata pe tatal meu pentru pensia alimentara, practic acum este prima plangere impotriva lui.
Nu este vorba de o plangere, ci de actiunea de stabilire a pensiei de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor.
Daca imi fac PFA nu mai am dreptul la pensia alimentara, desi nu am beneficiat de ea de la varsta de 18 ani?
Daca realizati propriile venituri, nu mai sunteti indreptatita sa beneficiati si de pensie alimentara.
Cand as putea sa-mi deschid acest PFA astfel incat:
1 sa nu pierd pensia alimentara
2. tatal meu sa nu scape de pedeapsa pe care ar primi-o daca nu-mi plateste pensia?
1. In situatia in care instanta va stabili o pensie alimentara pentru dv, iar ulterior va veti deschide PFA, tatal poate cere sistarea pensiei motivat de faptul ca dv aveti propriile venituri.
2. Pentru varianta nr. 2 sunt total impotriva acestui mod a gandi si actiona.
Sunteti studenta in anul 2 la master. Pe o perioada de 4 ani de la majorat nu ati solicitat niciodata instantei sa il oblige pe parat la plata pensiei alimentare, perioada in care ati fi putut sa-l executati silit, sa depuneti plangere plangere penala daca nu ar fi platit si v-ati trezit acum, in anul 2 de master. Oricum, pensia alimentara se acorda incepand cu data introducerii actiunii, iar daca procesul se va lungi, aveti toate sansele sa terminati masterul pana la admiterea sau respingerea actiunii.
vreau sa fie pedepsit din nou daca nu doreste sa-si faca datoria morala de tata.
Decat sa va canalizati energia in directia asta, mai bine luati si va infiintati PF-ul, semnati colaborarea si incepeti lucrul, da mai bine in CV. Iar daca asteptati finalizarea procesului de stabilire a pensiei alimentare, s-ar putea sa ramaneti fara colaborare.