avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua! Sunt studenta la master in anul doi. La inceputul lunii iulie am depus o actiune pentru pensia alimentara, deoarece de la majorat si pana in prezent nu am beneficiat de acest lucru. Prima infatisare va avea loc pe 10 septembrie 2012. Mentionez ca la implinirea varstei de 18 ani nu l-am mai dat in judecata pe tatal meu pentru pensia alimentara, practic acum este prima plangere impotriva lui.
Cand am intentat procesul nu aveam un loc de munca. In urma cu 2 saptamani mi-am gasit o colaborare cu o societate care imi cere sa devin PFA pentru a putea colabora.
As vrea, va rog, sa mi se raspunda la urmatoarele intrebari:
1) Daca imi fac PFA nu mai am dreptul la pensia alimentara, desi nu am beneficiat de ea de la varsta de 18 ani?
2) Daca imi deschid PFA dupa ce are loc prima infatisare ma ajuta sa nu pierd acest proces?...mai exact...Cand as putea sa-mi deschid acest PFA astfel incat sa nu pierd pensia alimentara sau tatal meu sa nu scape de pedeapsa pe care ar primi-o daca nu-mi plateste pensia?
Nu tin neaparat sa primesc vreun ban de la el, pentru ca nici inainte de varsta majoratului nu mi-a platit pensia alimentara, iar pentru acest fapt a fost condamnat la inchisoare, vreau sa fie pedepsit din nou daca nu doreste sa-si faca datoria morala de tata.

Cel mai recent răspuns: mihaela_andreea , utilizator 00:04, 17 August 2012
Fiecare om e liber sa gandeasca si sa ia deciziile pe care le doreste cand vrea, cum vrea.

Daca am inceput acest proces cu siguranta am avut motive intemeiate.

Am inceput deja colaborarea si o sa imi fac PFA pe numele mamei. Nu o sa renunt sub nicio forma la acest proces.
Cred ca nu ar trebui sa fim atat de indulgenti cu cei care-si abandoneaza familia; se tine cont doar de suma infima datorata copiilor si cu o pedeapsa de un an, doi de inchisoare se considera ca ei s-au achitat de toate datoriile morale, financiare si spirituale pe care un parinte adevarat ar trebui sa le aiba fata de copiii lui.
Pentru orice greseala pe care o facem in viata ar trebui sa ne asumam consecintele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Estimare costuri si rata succes recuperare / majorare pensie alimentara topmasaj topmasaj Salut! Minor de 15 ani, incredintat prin hotarare definitiva spre crestere si educare mamei inca din 2010, fara sa fie revendicata / mentionata in hotararea ... (vezi toată discuția)
Pot recupera plata obligatiei de intretinere retroactiv? irimecui irimecui Buna ziua sunt cristian si am si io cateva nelamuriri. Sunt student in an teminal la stiinte juridice, specializare administratie publica. Problema mea este ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara restanta biia biia Buna ziua! tocmai am implinit 18 ani si ma aflu intr-un continuu conflict cu tatal meu. parintii mei sunt divortati de aproximativ 10 ani. eu am ramas in ... (vezi toată discuția)