avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai pot primi stimulentul ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai pot primi stimulentul ?

Am renuntat la concediul de ingrijire al copilului si am reintrat in activitate de o luna (dupa ce copilul a implinit un an) deoarece aici (la primarie) am fost informata ca voi primi stimulentul. Eu optasem pentru varianta de concediu de 2 ani. Am primit deja si decizia prin care stimulentul mi-a fost respins.
Doamna ministru al muncii a facut acum cateva zile o afirmatie prin care preciza ca vor modifica legea in toamna in asa fel incat sa poata primi stimulentul si mamele care au optat pentru concediu de doi ani.Intrebarea mea este: Daca intra in vigoare legea, mai pot primi stimulentul in cazul in care raman in activiate? Daca da, cum?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xyz2 , utilizator 22:58, 16 Octombrie 2012
In primul rand trebuie asteptata aparitia legii si citite conditiile de acordare. Reveniti atunci.
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani acesta a fost suspendat in momentul in care ati reluat activitatea.

2. Asadar, daca doriti, puteti sa reintrati in CCC pana ce copilul implineste 2 ani.

3. Chiar daca va aparea legea de care vorbea ministrul muncii aceasta va avea efecte doar pentru viitor.
S-a votat legea. Mai pot face ceva? Concediul de ingrijire al copilulului ar fi fost pana in iunie 2013. Pot lua stimulentul pentru lunile care urmeaza pana la aceasta data?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
xyz2, utilizator
Dupa ce Legea de modificare a OUG 111/2010 va fi promulgata de presedinte si se va publica in M.O. vom vedea ce prevederi sunt in aceasta.


Pe site-ul Ministerului Muncii am gasit urmatoarea exprimare ( principalele aspecte reglementate de oug124/2011):
" Acordarea stimulentului de insertie si pentru persoanele care au optat pentru concediul pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani"

Daca interpretam si din punct de vedere gramatical, ei spun: " au optat" nu "opteaza" sau " vor opta" , de unde inteleg ca este vorba de persoanele care au facut aceasta optiune inainte de momentul promulgarii.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
rrazvann, utilizator

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)
Stimulent crestere copil geo_kemy geo_kemy Buna ziua, Momentan sunt in concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani si m-ar interesa daca ma intorc la serviciu mai devreme (adica de luna ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie valeria1952 valeria1952 am nascut in decembrie 2011 si am optat pentru varianta de a sta acasa un an. deci in dec 2012 trebuie sa incep serviciul. daca mai stau acasa 3 luni (pana in ... (vezi toată discuția)