avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Extragere bani din cont automat, fara aprobarea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Extragere bani din cont automat, fara aprobarea clientului

Am primit un SMS de la Banca cum ca: "plata ratei va fi efectuata automat si gratuit din toate conturile curente daca in contul atasat creditului nu sunt sume suficiente".
Niciodata nu am intarziat cu plata ratelor, dar nu mi se pare corect ca banca sa profite de faptul ca primesc salariu intr-un cont la ei si sa imi ia din bani fara acordul meu. Poate gresesc eu, dar pur si simplu nu mi se pare corect.
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Wollfe , utilizator 20:05, 15 August 2012
Contestati in scris la banca si cereti bancii explicatii. Apoi, pe baza raspunsului lor, daca nu va convine nici raspunsul, nici situatia, aveti doua variante, renuntati la serviciile lor, inchideti conturile, returnati imprumutul sau va adresati instantei daca dvs considerati ca banca va aduce un prejudiciu
Indu a scris:

Tind sa cred ca vorbesc cu juristi ai bancii, pentru ca prea va faceti ca nu intelegeti. CONTEST PRINCIPIUL. Banii din conturi sunt ai mei si nimeni nu are dreptul sa umble la ei fara hotarare judecatoreasca. Cel putin asa mi se pare mie de bun-simt. De aceea am postat aici, ca sa aflu daca bunul simt are vreo legatura cu justitia.

Si eu tind sa cred ca sunteti foarte bun politician!
Astia o dau la intors si rastalmacesc orice, si oricat de bineintentionat ai fii incercand de bunacredinta sa lamuresti o problema daca nu iese cum le convine nu e bun.
Cititi ce am postat pana acum pe forum (daca nu ati facut-o pana acum...) si o sa va dati seama daca sunt sau nu jurist al unei banci.
Acuma pe limba dumneavoastra, atata timp cat sunteti dator la o banca nimic nu mai e pe deplin al dumneavoastra.
Inca o data VA rog cititi cu atentie contractul, este acolo o fraza care spune ca raspundeti cu bunurile si veniturile prezente si viitoare (poate altfel exprimat) pana la plata integrala a debitului.
Cu stima!

Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
Wollfe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept bancar? TOR TOR Firma are rate de x euro/luna la banca,veniturile firmei sunt x-1euro/luna. Poate banca la care sunt ratele respective inclusiv (salarile se vireaza tot la ... (vezi toată discuția)
Contract bancar Berzuc Berzuc Buna ziua! As dori sa va intreb daca este normal ca : 1. banca sa nu te notifice in cazul in care o linie de credit expira si ramai cu o suma mare de plata ... (vezi toată discuția)
Banca mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul toma ciprian toma ciprian BCR mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul Ma numesc Toma Ciprian . Am un card un card de debit pe care imi primesc drepturile ... (vezi toată discuția)