avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Zilele trecute sefa prietenei mele m-a rugat sa ma duc daca pot sa-i cumpar ceva din selgros cu masina ei pentru ca ea consumase alcool . Am acceptat si am plecat cu masina sa cumpar ce ma rugase . pe drum in timp ce ma intorceam sa ii duc ce i-am cumparat mi-a iesit in fata un ciine si incercind sa il evit am pierdut controlul volanului rasturnindu-ma cu masina . a doua zi m-am intilnit cu proprietara masinii am baut o cafea si am incercat sa discutam cum sa facem sa repar masina . dar nici macar nu a vrut sa auda de reparatie .imi cere sa ii cumpar alta masina . iar ieri ma suna si imi spune ca a vorbit cu sotul dinsei si ei au hotarit sa le dau 4000 euro si sa le ramina masina sau 6500 euro si imi dau mie masina asa lovita daca vreau sa fie bine sa fac rost de bani pina nu vine sotul dinsei in tara ,asta insemnind 2 sau 3 zile . asta avind in vedere ca reparatia masinii ajunge in maxim 1000 euro ( inlocuit oglinda stinga , indreprat plafon partea dreapta in fata , inlocuit parbriz si vopsit partea stinga a masinii . ce pot face in aceasta situatie ? PRECIZEZ CA NU AU FOST IMPLICARE IN ACCIDENT ALTE MASINI SAU PIETONI .
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
Daniel Velicu, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Daniel Velicu , Alte profesii 23:28, 20 August 2012
eu stiam ca prin lege sunt obligat sa le repar masina sau mai bine spus nici macar atit doar daca sunt dat in judecata si imi cer despagubiri pentru ca in momentul in care mi-a dat masina si-a asumat anumite riscuri
Nu e vb de santaj, acceptati pretentiile lor sau nu.
Sunteti obligat sa reparati prejudiciul adus unui bun al cuiva, nu ar fi anormal nici sa inlocuiti acel bun, dar asta nu inseamna sa acceptati sa platiti suma pe care ei o cer, dac avi se pare injusta.
Veti transa in instanta treaba asta
si daca incep cu amenintari pentru ca deja sunt facute presiuni facute sub forma de amenintare . ieri seara m-a sunat cea care mi-a incredintat masina si mi-a comunicat ca a vorbit cu sotul ei si asa mi-au cerut suma de bani spunindu-mi sa fac rost de bani pina nu vine el acasa ca nu va fi bine daca nu am banii . ce pot face in situatia asta ? am fost la politie si mi-au spus ca pot face o plingere doar in cazut in care ma ameninta cu moartea etc si am martori . ce sa fac sa astept sa imi dea in cap in momentul in care ies din scara blocului in care locuiesc ?
Nu-i luati prea mult in seama, inregistrati convorbirea si mergeti la politie daca va ameninta fatis.. cu bataia, cu moartea etc . Ca " n-o sa fie bine", poate insemna multe sau nimic, nu va puteti plange politiei pt asta.
Daca vin cu scandal, puteti suna atunci la 112
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
gi-jane2, moderator
Velicu-Daniel a scris:

dar ce fac eu nu suna cumva a santaj ? imi dai 4000 si pastrez si masina sau imi dai minim 6500 . fara sa am dreptul sa fac expertiza a daunelor masinii . stiam ca sunt obligat sa le repar masina nu sa le cumpar alta . legea nu asa spune ?

Nu este vorba de santaj in niciun caz.
Faptul ca va ameninta cu un proces nu constituie santaj in acceptiunea legii penale.
Sunt doar niste negocieri.

In caz de amenintari asa cum ziceti in cealalta postare aveti dreptul de a depune plangere la politie insa in functie de amenintare fapta poate sa constituie sau nu infractiune.
Daca va temeti puteti depune plangerea la politie indiferent care ar fi amenintarea.

Alte discuții în legătură

Accident auto fara victime....alcool la volan...pretentii despagubire sor3lla sor3lla buna dimineata.... sotul meu a lovit o masina parcata in roata.....roata fiind virata inspre sosea.... consumase alcool.....si stim repercursiunile.... masina ... (vezi toată discuția)
Premis retzinut,amenda si asigurare paulHD paulHD buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o ... (vezi toată discuția)
Service-ul mi-a sechestrat mașina pentru că asigurătorul nu plătește reparația. mă poate ajuta poliția în acest caz, sau ce ar trebui să fac? aceraspire515 aceraspire515 Buna ziua, in urma cu o luna am fost implicat intr-un accident rutier rezultat doar cu pagube materiale, mentionez ca nu eu am fost cel vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)