In urma unei amenzi primite de catre un agent constatator al politiei rutiere ( fara martori din partea lui, specific ca eram cu 2 persoane in masina, fara poze sau orice alt tip de dovada), contraventiile fiind depasirea liniei dubla continua si nesemnalizarea intentiei de depasire - am primit amenda 432 RON si 8 puncte penalizare. Am contestat procesul verbal intocmit de agent (pe care nu l-am semnat si pe care scria clar ca nu are NICIUN FEL DE MARTOR, din cauza orei tarzii) si m-am prezentat la tribunal, impreuna cu cei doi martori. La respectivul proces, nu s-a prezentat niciun reprezentant al politiei,iar dupa proces, am primit acasa comunicarea sentintei definitive - in favoarea mea si posibilitatea unui recurs in termen de 15 zile de la instiintare. In data de 13 ianuarie 2009 am primit o citatie conforma careia trebuie sa ma prezint in data de 13 februarie la recurs.
Intrebarile mele :
1. Care este perioada legala in care tribunalul trebuie sa instiinteze Politia in legatura cu sentinta?
2. In cazul in care recursul este pronuntat in favoarea mea, am vreun drep legal pentru care sa cer daune morale ?
Daca doriti sa cereti daune morale, va trebui sa stiti exact de la cine doriti sa le cereti: de la agentul constatator de politie care v-a intocmit acea amenda sau de la institutia pe care el o reprezinta? Parerea mea: de la agentul contatator, fiindca acesta in mod subiectiv si neintemeiat a incalcat prevederile legii si v-a EMIS O SANCTIUNE PENTRU O FAPTA PE CARE NU ATI SAVARSIT-O:
REVIN CU COMPLETARE. in termen de 30 de zile instanta va redacta sentinta si o va comunica partilor. Daunele morale le veti putea cere oricand pe parcursul acestei judecati, sau cel mai bine ar fi dupa ce obtineti o sentinta definitiva care a devenit irevocabila in favoarea dvs.
Presupunand ca voi castiga si voi cere daune morale agentului, care este suma pe care ar trebui sa o cer, in asa fel incat sa nu fie o suma aberanta sau nejustificata?
In conformitate cu prevederile art 261 alin 3 cod de procedura civila: " Hotărârea se va comunica părţilor, în copie, în cazul în care este necesar pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului. Comunicarea se va face în termen de 7 zile de la pronunţarea hotărârii"
In ceea ce priveste daunele morale, nu stiu in ce masura o sa aveti si castig ce cauza. Oricum, bafta.
Daca tu esti convins ca vei castiga si ca prin acel proces poti doveni concret vinovatia acelui politist, atunci trebuie sa faci o plangere penala impotriva lui la parchet. Daunele tale morale pot fi echivalente cu amenda contraventionala care ti-a aplicat-o el, de exemplu. Sau mai mare, depinde cat o apreciezi tu.
Lovire
cipriang4s
buna ziua ! bunica mea a fost lovita decatre o persoana, am duso la spital a obtinut un certificat medico legal de 12 zileingrijiri medicale, la parchet sa ... (vezi toată discuția)
Accident auto
bransky
Buna ziua!Am avut un accident auto soldat cu daune materiale,fara victime in care am fost declarat vinovat de catre politie,am facut contestatie in instanta ... (vezi toată discuția)