avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuri de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuri de veci

Titulatura actului prin care intri in posesia unui loc de veci,platind o anumita suma,este "Act de concesiune".Va rog sa ma lamuriti (desi banuiesc raspunsul):locul este proprietatea mea sau este in folosinta o perioada de timp (chiar daca nu este specificata perioada)?Se mosteneste ca drept de folosinta sau ca proprietate?Locul se poate vinde legal ca proprietate sau vanzarea se face "mascat" prin renuntarea notariala in favoarea unei terte persoane?
Cel mai recent răspuns: danuttan , utilizator 14:49, 16 August 2012
CONCESIÚNE, concesiuni, s. f. Convenție prin care o persoană (fizică sau juridică) dobândește dreptul de a exploata anumite servicii publice sau anumite bunuri ale statului, în schimbul unor beneficii care revin acestuia din urmă.  Bunurile care formează obiectul acestei convenții. [Pr.: -si-u-] – Din fr. concession, lat. concessio, -onis.
Sursa: DEX '

Conditionat de regulamentul fiecarei administratii a cimitirelor ,locurile de veci ,poit sau nu sa fie instrainate
Exista cimitire care au regulament special,care permite transmiterea dreptului de utilizare loc de veci prin donatie
De regula cu ocazia intocmiri contractului de concesiune se clarifica perioada de utilizare,iar pe verso-ul documentului sunt prevazute conditiile de eventuala utilizare loc de veci si in situatia decesului titularului contractului de concesiune
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație loc de veci Margerita Margerita Buna seara, am următoarea speța: printr-un act de concesiune detin 1 loc de veci la cimitirul Chitila care vreau sa-l donez mătușei mele. Cum se ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci ivulpasin46 ivulpasin46 in anul 2006 un prieten de varsta a 3-a mi-a donat un loc de veci pentru care in 2006 am facut contract de concesiune. Ulterior dupa ce s-a incurcat cu o ... (vezi toată discuția)