avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație loc de veci

Buna seara, am următoarea speța: printr-un act de concesiune detin 1 loc de veci la cimitirul Chitila care vreau sa-l donez mătușei mele. Cum se procedează, am înțeles ca s-a schimbat legea? Acum nu mai suntem proprietarii locurilor de veci prin actul de concesiune??? Nu putem merge direct la notar cu actele si sa donez locul de veci? trebuie sa fac alt document de concesiune, sa plătesc suma de ..............., prin chitanța de la biserica, plus ca taxa de cimiti sa fie plătită la zi , apoi sa merg la notar sa legalizeze practic documentul dat de biserica??? Atunci care mai este rolul actului de concesiune???? Nu-l mai poți folosi pe o perioada anume de 7, pana la 99 de ani??? Mulțumesc, sper ca am fost înțeleasă.
Cel mai recent răspuns: Almaviva , utilizator 11:48, 4 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin concesiune nu ati primit drept de proprietate ptr a putea dona sau vinde locul de veci. Ati primit un drept de folosinta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Margerita a scris:


Acum nu mai suntem proprietarii locurilor de veci prin actul de concesiune???


.

CONCESIÚNE, concesiuni, s. f. Convenție prin care o persoană (fizică sau juridică) dobândește dreptul de a exploata anumite servicii publice sau anumite bunuri ale statului, în schimbul unor beneficii care revin acestuia din urmă. ♦ Bunurile care formează obiectul acestei convenții.

Dreptul de concesiune va permite utilizarea pe un anumit termen contractual convenit 7,25,49 ani a locului de inhumare
Fiecare administartie de cimitir prin regulamentul de ordine interioara prevede conditiile in care pot fi preluate locurile de veci de catre rudele /apartinatorii titularilor contractelor -in cazul decesului acestora
Sunt cimitire care preciezeaza in actul de concesiune pe verso posibilitatile de preluare de catre rudele titularilor contractelor de concesiune prin incheierea de noua contract
Exista si cimitire cu regim inchis unde administratia acestora nu permite instrainarea locurilor de inhumare intre titulari si terti
da, multumesc, am inteles.
da, multumesc, o sa ma conformez regulamentului de ordine interioara al cimitirului.
Concesiunea se refera doar la lotul de teren, dar dacă ai cumpărat o cripta cu trei locuri, cum să nu fii proprietar?!... Ăsta este jaf la drumul mare!!!

cyan a scris:

Prin concesiune nu ati primit drept de proprietate ptr a putea dona sau vinde locul de veci. Ati primit un drept de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci Stroe Mariana Stroe Mariana Buna ziua, am obtinut un act de donatie a unui loc de veci, sunt nepoata grad 5 rudenie, preotul de la cimitir nu vrea sa imi faca actul de concesiune pe ... (vezi toată discuția)
Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)