avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inactivitate intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inactivitate intreprindere individuala

Buna ziua, in anul 2011 am incetat activitatea intreprinderii individuale dar am o problema.
Cand am incetat activitatea am depus declaratia 010 pentru scoaterea din evidenta a salariatilor dar nu am inchis punctul de lucru si nici nu am suspendat activitatea, in ideea ca poate ma mai folosesc de ea.
In schimb am depus declariile de venit estimativ si daclaratiile pe venit pe "0", deoarece nu am incasat venituri iar cei de la ANF au spus ca este ok si asa.
Eu tot primesc scrisori pentru depunerea declaratiilor de salarii si pentru plata impozitului pe salariu in conditiile in care am declarat ca nu mai am salariati.
Acum sunt pusa in situatia de a nu stii cum sa procedez deoarece nu vreau sa-mi suspend activitatea si nici sa inchid firma.
Sunt obligata sa o suspend daca eu nu vreau? pot face o declaraie pe proprie raspundere ca in momentul de fata nu inregistrez activitate pe firma si sa merg in continuare cu declaratiile de venit pe zero?
Va rog, ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:38, 19 August 2012
Ca intreprindere individuala trebuia sase depuna declaratia 070
INSTRUCȚIUNI de completare a formularului (070) "Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere"
Declarația de înregistrare fiscală/Declarația de mențiuni pentru persoanele fizice care
desfăşoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, denumită în continuare declarație, se completează şi se depune de către persoanele fizice române sau străine care desfăşoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, în conformitate cu prevederile legale.
Declarația de înregistrare se completează cu ocazia primei înregistrări fiscale, de regulă cu
ocazia înființării, iar declarația de mențiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior.
În cazul declarației de mențiuni se completează toate rubricile formularului cu datele
valabile la momentul declarării, indiferent dacă acestea au mai fost declarate.
.......
Trebuia sa completati datele referitoare la vectorul fiscal.
Daca ati depus declaratia 010 (care este pt persoane juridice!) si aveti un exemplar (pt ca se intocmeste in 2 exemplare) si s-au completat datele la Vectorul fiscal prezentati exemplarul dvs la Administartia Finantelor Publice sau poate aveti un numar de inregistrare pt a demonstra modificarea referitoare la impozitul si contributiile sociale..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 070 flavius2011 flavius2011 Buna ziua, Daca in anul 2013 firma a platit impozit pe veniturile microintreprinderilor mai este nevoie sa se depuna formularul 070 luna aceasta din moment ce ... (vezi toată discuția)
Anunt important: 11 iulie - data limita pentru depunerea unor declaratii fiscale/de mentiuni !  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Contribuabilii vizati de obligatia depunerii unor obligatii fiscale mai au timp pana la data de 11 iulie, in cazul in care se regasesc in situatia de a depune ... (vezi toată discuția)
Declaratie 096 si 010 sau numai 096 Myrabela Myrabela Daca sunt indeplinite conditiile de scoatere din evidenta platitorilor de tva se depun doua declaratii 096 si 010 sau e suficienta declaratia 096. Daca CA ... (vezi toată discuția)