avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Noul format al declaratiei D 112 v2.0.0
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Noul format al declaratiei D 112 v2.0.0

Buna ziua,
va rog spuneti-mi si mie cum trebuie procedat daca asoc noastra de propr. are conventii civile pentru admin si op.ecologic( pentru ambii se platesc darile complete catre stat) si cenzorul, care este pensionar de varsta.De cate ori se modifica vreo versiune a vreunei declaratii,eu sunt pur si simplu ingrozita, pentru ca nu prea ma descurc cu astfel de lucruri.Eu sunt administratorul imobilului,si sunt un bun gospodar insa,cu modificarile ... mai usor.
Va rog indrumati-ma si lamuriti-ma in ce consta acest ,,niu format" si de cand se aplica( inca nu am depus declaratiile 100 si 112 pentru luna iulie,in care am stipulat si pana acum nr.crt.25.(419) ,
26.(424) ,
29.(616) .
Va multumesc pentru raspuns,Cornelusha
Cel mai recent răspuns: cornelusha , utilizator 19:47, 19 August 2012
Dar ati incercat sa completati aceasta declaratie in noua versiune? Nu se schimba formatul ei, numai se modifica anume prevederi legale si nu toate sau poate niciuna nu ne priveste pe noi.
Formatul il descarcati de pe site-ul ANAF si il completati asa cum o faceati si pana acum. Vedeti ce se completeaza automat si apoi in centralizator adaugati impozitul pe conventii civile - cod 116.
Trimiteti declaratia pana pe 25 august pentru luna iulie.
Apoi folositi declaratia in varianta 200 pana se va modifica din nou.
Succes! :)

M-am mai linistit un pic.Eu tot stau cu sufletul la gura -pana vine scrisoarea de la ANAF- cum ca s-au stins creantele.
Multumesc inca odata.Cornelusha
Incercati si intrati pe site-ul ANAF din browserul Internet Explorer. Nu stiu din alte browsere, dar din Chrome nu merge.
Sa aveti tokenul de semnatura electronica functional in calculator.
Mergeti sus pe frontispiciu in dreapta - prima iconita (login). Va trimite pe o pagina de eroare, dar apasati pe iconita rosie "Continue to this website...." - Prezentare certificat (apasati)
Apasati acolo, semnati cu tokenul si alegeti "dosar fiscal".
Intrati in contul dv. si plimbati-va prin meniu. O sa dati si peste o situatie statistica, ceva de genul acesta.

Nu va pot spune sigur pentru ca eu nu pot intra, am avut niste probleme cu semnaturile electronice si probabil s-a incurcat treaba in dosarul fiscal.

Dv. incercati!
REvin cu o nelamurire: am trimis declaratiile 100 si 112 si am primit eroare la amandoua. La 100, eroarea a fost : "incepand cu 1.07.2012, 10. (616) impozit pe ven. din activitati desfasurate in baza contractelor... trebuie mutat pe declaratia 112". Suma pe care o plateam la declaratia 100, unde se va regasi in declaratia 112, si la ce sectiune (nr. curent)?
La sectiunea C (penultimul, daca nu ma insel - venituri obtinute din conventii civile si contracte civile).
In tabelul centralizator din fata, de pe anexa 1, treceti manual creanta "Impozit din conventii civile - cod 616, care se va adauga la celelalte creante. Acest impozit nu-l mai puneti nicaieri in afara tabelului centralizator.

Alte discuții în legătură

D112 sutamihaela sutamihaela ANGAJATOR: * EROARE - Creanta 02 - Contributia individula de asigurari sociale retinuta de la asigurati (106) mai mare decat suma calculata (0) ... (vezi toată discuția)
Declarararea contributiilor pt conventii civile sorban55 sorban55 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti, unde si cum se declara CASS retinuta de la un pensionar cu care am incheiat o conventie civila? Multumesc (vezi toată discuția)
Declaratia 100 andradaa andradaa Buna ziua am si eu o nelamurire. Pentru femeia de servici care este \"angajata\" la bloc prin conventie civila si caruia i se opreste 16% impozit ,se ... (vezi toată discuția)