avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent!!! va rog un sfat. E posibil asa ceva dpdv ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent!!! va rog un sfat. E posibil asa ceva dpdv legal?

Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat la urmatoarea situatie: mi-am dat demisia de la o firma anul trecut prin septembrie-octombrie, moment in care am cerut eliberarea cartii de munca. Dupa o luna aproape de la cerere ma suna cineva de la contabilitate sa-mi zica ca "crede" ca eu de fapt n-am avut carte de munca (in tot timpul acesta resposabila de la contabilitate se ducea la ITM pt a lua o carte de munca inexistenta).
Trecand peste acest "mic" amanunt, mi s-a facut o adeverinta de vechime pt a o aduce la noul job,Pe langa aceasta mai aveam nevoie si de nota de lichidare.
Bun....am fost sunata de la contabilitate sa mi se zica ca pot veni dupa hartii ( o tipa de acolo imi luase si adeverinta de vechime si imi facuse si nota de lichidare) insa nu mi s-a dat decat adeverinta de vechime, pe motiv ca nota de lichidare trebuie sa o iau de la firma (nu am stiut acest lucru si stateam linistita pt ca tipa care imi facuse hartiile ma asigurase ca am si nota de lichidare facuta).
In momentul in care am vb cu sefa de la contabilitate aceasta mi-a replicat sec ca : "am avut nota ta de lichidare insa s-a pus praful pe ea si am aruncat-o asa ca nu stiu ce doresti de la noi" moment in care mi-a trantit telefonul in nas.
Deja foarte nervoasa, sun la fosta mea firma, unde seful meu fiind sunat de contabila nervoasa pe motiv ca ii cer prea multe, imi da peste nas spunandu-mi ca nu-i pasa , dar nu trebuia sa cer socoteala la contabilitate si ca el nu ma ajuta cu nimic, Sa vin personal la firma pt a face cerere de eliberare nota lichidare.
Situatia actuala: seful ofticat nu-mi raspunde la telefon amand momentul pt a ma enerva si asteptand sa vin cu miloaga la el.

Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 16 Ianuarie 2009
Notificati mai intii ca daca nu va intomesc documentele privind incetarea raporturilor de munca ii veti actiona in judecata si daca nu o fdac adresati-va instantei pentru a-i obliga sa va intosmeasca aceste documente.
Fisa de lichidare nu cred ca are mare importanta, ea face totusi dobada ca fata de fostul angajator aveti sau nu debite.
Mai importanta este acea adeverinta de vechime eliberata de catre fostul dvs angajator. Perioada lucrata si atestata prin aceasta adeverinta constituie vechime in munca.
Multumesc pt raspunsul rapid.
De acord cu Dvs, insa in mod sigur cei de la firma se vor ofusca si prin urmare mi-ar putea pune bete in roata (la modul ca am nu stiu ce bun al firmei pe care nu vreau sa-l restitui)
Stiti cumva daca as putea sa dau doar adeverinta de vechime la noul job, si sa sar cumva peste nota de lichidare? sau trebuie amandoua documentele?
Multumesc pt raspuns
Stiti cumva insa daca adeverinta de lichidare este suficienta la noul job?...sau trebuie amandoua documentele (adeverinta + nota lichidare)
Este suficienta adeverinta de vechime de la fostul loc de munca.

Alte discuții în legătură

Contract inceput si incheiat fara prezentarea carnetului de munca!? ContSters61100 ContSters61100 am incheiat activitatea la o SC X in data de 15 iulie 2008 prin demisie. am inceput in data de 16 munca la un alt job, semnand un contract si inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la cas corinacarstoiu corinacarstoiu Fostul meu angajator refuza sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la CAS. Am avut niste probleme cu dumnealui, a depus o plangere ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime tierry tierry Firma la care am lucrat imi poate elibera o adeverinta de vechime tip, fara a fi inreg la ITM? La locul de munca actual vor sa imi deschida CM, dar intrucat la ... (vezi toată discuția)