avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier recuperare daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier recuperare daune

Buna ziua,

in caz de accident rutier in care este implicata o masina si un scuter condus de un copil de 16 ani fara permis,

fiind vinovat de accident copilul, politia a venit la locul accidentului si a consemnat totul,

daca parintii copilului nu vor sa achite daunele aduse masinii, cum se pot recupera banii pe reparatii intr-un mod cat mai rapid?

daca parintii copilului nu lucreaza si nu au bunuri pe numele lor, exista vro sansa ca persoana pagubita sa mai recupereze intr-o buna zi vrun ban?

daca cu actiune in instanta se da hotarare si acestia nu o respecta, nedetinand bunuri pe numele lor pentru o eventuala executare silita, cu ajutorul politiei i se face dosar penal copilului si atat?

astfel de persoane pot scapa fara ca sa plateasca nici un ban pe reparatiile masinii, mentionez ca cel vinovat de producerea accidentului este copilul cu scuterul,

Va multumesc,
Ioana
Cel mai recent răspuns: ContSters223764 , utilizator 13:05, 24 August 2012
Daca debitorii sunt declarati insolvabili (pentru ca nu au venituri ori bunuri urmaribile) sansele sa va mai recuperati banii sunt minime. In principiu, pe perioada mentinerii starii de insolvabilitate orice bun intrat in patrimoniul debitorului devine urmaribil dar, repet, sansele sa mai recuperati ceva sunt minime (mai ales daca mai exista si alti debitori).

Dosarul penal nu are nicio legatura cu recuperarea debitului, care este o procedura civila.

vezi: Procedura privind declararea starii de insolvabilitate a debitorilor persoane fizice sau juridice [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
A. N., Avocat
Dar in acest caz daca nu se pot recupera banii de la persoana vinovata de accident, se poate face dosar catre Fondul de Protectie a Victimelor Strazii pentru recuperarea daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un prieten avea să-mi dea o suma de 600 de lei și la mine ... catalinciprian catalinciprian Daca un prieten avea să-mi dea o suma de 600 de lei și la mine avea un scuter iar eu ca să-mi recuperez bani am vândut acel scuter deoarece nu mia adus ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu autovatamare,consecinte. ovvy18 ovvy18 Buna ziua...am si eu o mica dilema..prin luna iulie a acestui an am avut un mic accident de circulatie, mai exact am cazut cu un moto-scuter,in urma cazaturii ... (vezi toată discuția)
Daca il dau in judecata ce sanse am ? luizzacretu luizzacretu mentionez ca revin cu o noua intrebare . am avut un accident in februarie pe dn 2 E 85 .Respectivul vinovat de accident a vrrut sa intoarca prin loc nepermis ... (vezi toată discuția)