Daca un prieten avea să-mi dea o suma de 600 de lei și la mine avea un scuter iar eu ca să-mi recuperez bani am vândut acel scuter deoarece nu mia adus bani dar după o vreme sa trezit ca să-mi dea bani înapoi și sa ia scuterul ar putea sa mi se întâmple ceva sau o explicație sai dau ca am dat scuterul ?
Pai oricum o explicatie va trebui sa-i dati pt ca i-ati vandut scuterul.
Ma gandesc ca nu ati facut un contract in care el sa va lase gaj scuterul.
Dvs nu aveti calitatea de executor judecatoresc ca sa puteti executa silit unurile altuia.
Depide cat de departe va vrea sa mearga acel prieten. Daca depune plangere la politie nu se va termina ine pt dvs. Vi se va intocmi dosar penal. In functie de circumstante vi se poate aplica cel putin art. 238 din Codul Penal, abuzul de incredere, care se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani plus restituirea contravalorii scuterului.
Pai mi la dat să-l repar eu am băgat vro 300 de lei în el și el acuma după vro 4 5 luni vine ca sai dau scuterul era o porcărie de scuter mai mulți bani am cheltuit eu decât să-l repar
Ați comis o faptă penală, contactați un avocat care, pentru început, să medieze între persoana vătămată și dumneavoastră. Poate îl convingeți să nu vă facă plângere penală.
Masina imprumutata
mihai133
Buna ziua! Am si eu o intrebare.
Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)