avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca un prieten avea să-mi dea o suma de 600 de lei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca un prieten avea să-mi dea o suma de 600 de lei și la mine ...

Daca un prieten avea să-mi dea o suma de 600 de lei și la mine avea un scuter iar eu ca să-mi recuperez bani am vândut acel scuter deoarece nu mia adus bani dar după o vreme sa trezit ca să-mi dea bani înapoi și sa ia scuterul ar putea sa mi se întâmple ceva sau o explicație sai dau ca am dat scuterul ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 10:14, 18 Noiembrie 2024
Buna ziua

Pai oricum o explicatie va trebui sa-i dati pt ca i-ati vandut scuterul.

Ma gandesc ca nu ati facut un contract in care el sa va lase gaj scuterul.

Dvs nu aveti calitatea de executor judecatoresc ca sa puteti executa silit unurile altuia.

Depide cat de departe va vrea sa mearga acel prieten. Daca depune plangere la politie nu se va termina ine pt dvs. Vi se va intocmi dosar penal. In functie de circumstante vi se poate aplica cel putin art. 238 din Codul Penal, abuzul de incredere, care se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani plus restituirea contravalorii scuterului.
Pai mi la dat să-l repar eu am băgat vro 300 de lei în el și el acuma după vro 4 5 luni vine ca sai dau scuterul era o porcărie de scuter mai mulți bani am cheltuit eu decât să-l repar
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi dumneavoastra ati vindut un obiect care nu va apartinea. Nu cred ca e prea legal.....
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați comis o faptă penală, contactați un avocat care, pentru început, să medieze între persoana vătămată și dumneavoastră. Poate îl convingeți să nu vă facă plângere penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu gaj un telefon VeronicaStanescu VeronicaStanescu Buna ziua! Acum 2 saptamani am imprumutat o prietena cu 100 de ron,lasandu-mi gaj,un telefon,in caz ca nu are de unde sa imi returneze banii intr-o ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat pe cineva cu 1500 de lei contra unui bmw din 1993, și pentru că nu mi-a restituit împrumutul am vândut mașina. acum mă acuză de cămătărie, este posibil să îmi facă rău? descartees20 descartees20 Am împrumutat pe cineva cu 1500 de lei contra unui bmw din 1993 fara acte la ea pretinzand acum ca am facut camatarie cu el. Eu am vandut masina dupa 4 luni ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)