Buna ziua! Acum 2 saptamani am imprumutat o prietena cu 100 de ron,lasandu-mi gaj,un telefon,in caz ca nu are de unde sa imi returneze banii intr-o saptamana.Am facut acesta tranzactie ca s ao numim asa.Bineinteles nu a avut bani sa mai imi dea, a zis sa pastrez telefonul.Eu nu pre am ce sa fac cu el dar il tin deloc sa ies in lipsa.Bun! Dupao alta saptamana ma contacteaza sa ii dau telefonul ca altfel se duce la politie si depune plangere pt camatarie.Eu m-am suparat si nu vreau sa ii mai dau nici telefonul,nici nimic,chiar daca are 100 de ron sa imi inapoieze.Ce ma sfatuiti sa fac?Eu o sa le spun,ca mi-a fost vandut si nici ca o sa mai ajut pe nimeni de acum inainte in asa fel! Cand le dai esti luat de prost,cand nu le dai esti al dracu.......Va multumesc anticipat!
Si camataria unde e ?
Sa se duca la politie , daca sunteti chemat la declaratii, spuneti ca e lasat ca si gaj pt 100 de lei, sa va dea banii si ii dati telefonul.
Nu se poate vorbi despre cămătărie aici, persoana împrumutată doar doreşte să vă sperie.Ar fi bine să aveţi nişte martori care să confirme cum au stat lucrurile , în caz că veţi fi chemat la poliţie.
Dacă nu veţi fi chemat, oricum, insistaţi pe restituirea banilor în schimbul returnării telefonului, aşa cum este cinstit.
Am fost sunata de la sectia de politie sa imi rezolv problema cu prietena.Am spus ca NU!! nu am imprumutat nimic,nu sunt camatareasa,si am cumparat doar un simplu telefon.Au spus ok ca o sa inregistreze o plangere de la "prietena" si ca o sa fiu si eu chemata sa dau o declaratie.
Pai sa nu ziceti ca l-ati cumparat daca nu e asa. E si corect si in favoarea dvs sa ziceti ca v-a cerut 100 de lei imprumut si a lasat telefonul la dvs pana va restituie banii.
Amanet aur
Livingston
Buna ziua !
As vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care imprumuti o suma de bani de la un prieten, lasi ceva amanet( de ex un lantisor de aur ) si te ... (vezi toată discuția)