avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Imprumut cu gaj un telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Imprumut cu gaj un telefon

Buna ziua! Acum 2 saptamani am imprumutat o prietena cu 100 de ron,lasandu-mi gaj,un telefon,in caz ca nu are de unde sa imi returneze banii intr-o saptamana.Am facut acesta tranzactie ca s ao numim asa.Bineinteles nu a avut bani sa mai imi dea, a zis sa pastrez telefonul.Eu nu pre am ce sa fac cu el dar il tin deloc sa ies in lipsa.Bun! Dupao alta saptamana ma contacteaza sa ii dau telefonul ca altfel se duce la politie si depune plangere pt camatarie.Eu m-am suparat si nu vreau sa ii mai dau nici telefonul,nici nimic,chiar daca are 100 de ron sa imi inapoieze.Ce ma sfatuiti sa fac?Eu o sa le spun,ca mi-a fost vandut si nici ca o sa mai ajut pe nimeni de acum inainte in asa fel! Cand le dai esti luat de prost,cand nu le dai esti al dracu.......Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: JohnnyBRB , utilizator 00:42, 18 August 2013
Daca si la politie o sa va incurcati asa in declaratii..

am imprumutat o prietena cu 100 de ron,lasandu-mi gaj,un telefon,in caz ca nu are de unde sa imi returneze banii intr-o saptamana; Eu nu pre am ce sa fac cu el dar il tin deloc sa ies in lipsa

si am cumparat doar un simplu telefon.

Cum credeti ca ar putea dovedi aceasta prietena a dumneavoastra ca telefonul este al ei??? Au zis francezii mai demult o vorba "En fait de meubles, possesion vaut titre"...scuze daca am gresit, nu prea le am cu engleza:)))....Asadar, cel care are in posesia lui un bun mobil, este prezumat (e drept, in mod relativ - admitandu-se deci proba contrara - ) ca e proprietarul acelui bun. Doar daca are actele de provenienta (factura, bon fiscal sau nu mai stiu eu ce) poate proba ca telefonul ii apartine. Si daca ii apartine, foarte bine,....L-A GAJAT (de fapt nu e chiar gaj, dar e ok...merge:) ). In concluzie: la politie spuneti adevarul si numai adevarul.

P.s.: Ca sa dobaditi statutul de camatareasa, trebuie sa percepeti o dobanda care depaseste cu mai mult de 50% nivelul dobanzii de referinta a B.N.R....Apropo, in Noul Cod Civil zice ca imprumuul unei sume de bani SE PREZUMA (e drept, tot relativ) ca este cu TITLU ONEROS, adica CU DOBANDA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovedire camatarie victoriavic victoriavic Am un prieten care acum 3 ani a imprumutat 1000 ron de la o persoana ( 10 mil. vechi ), a reusit sa dea 2 inapoi, dar apoi, din cauza unor circumstante nu a ... (vezi toată discuția)
Amanet aur Livingston Livingston Buna ziua ! As vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care imprumuti o suma de bani de la un prieten, lasi ceva amanet( de ex un lantisor de aur ) si te ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat pe cineva cu 1500 de lei contra unui bmw din 1993, și pentru că nu mi-a restituit împrumutul am vândut mașina. acum mă acuză de cămătărie, este posibil să îmi facă rău? descartees20 descartees20 Am împrumutat pe cineva cu 1500 de lei contra unui bmw din 1993 fara acte la ea pretinzand acum ca am facut camatarie cu el. Eu am vandut masina dupa 4 luni ... (vezi toată discuția)