avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana juridica si succesiunea asociatilor in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana juridica si succesiunea asociatilor in cazul unor copii minori

Doamnelor, domnilor avocati, juristi, va propun un caz interesant.
Un S.R.L. cu asociat unic are un patrimoniu important (financiar, mobiliar si imobiliar). Asociatul unic are parinti si doi copii minori, primul dintr-o casatorie desfacuta prin divort, al doilea in afara casatoriei, recunoscut de tata, care este si administrator al firmei respective. Nu exista dispozitii testamentare.
In cazul decesului asociatului unic, patrimoniul (din care si firma), se imparte, in ordine succesorala, intre descendenti si ascendenti.
Copiii fiind minori, cine le reprezinta interesele in cadrul societatii comerciale pana la majorat ? Parintii respectivi supravietuitori ? Cum se impart dividendele si cui ? In fiecare an parintilor respectivi sau se capitalizeaza pana la majoratul copiilor ?
Multumesc anticipat pentru opiniile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 09:07, 16 Ianuarie 2009
Buna ziua,

descendentii inlatura de la mostenire pe parinti, astfel ca partile sociale sunt mostenite doar de copii.
Interesele copiilor minori vor fi reprezentate de persoana care va deveni tutorele copiilor. In cazul in care acel tutore ar avea el insusi anumite interese ce pot fi contrare intereselor copiilor, un curator va reprezenta pe copii in acea problema .

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Succesiune adevar2014 adevar2014 Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)
Frate mostenitor? trueblack trueblack Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)