avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imi pot lua dreptu meu inapoi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imi pot lua dreptu meu inapoi

buna seara.fratele meu a vindut un teren care a ramas dela tatal meu.dupa moartea tatalui fratele la vindut cu chitanta de mina.dupa 6ani am aflat ca aveam si eu drept.suntem citati in istanta acum pentru a intra cumparatoru in drept.ce pot face.va multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 18:39, 18 Decembrie 2012
fratele are obligatia de a va da 1/2 din pretul primit.
dar eu vreau sa imi iau partea mea.nu vreau bani.poate cistiga cu o chitanta de mina.multumesc
Buna ziua,

In primul rand ar trebui clarificata situatia dvs. juridica. Ati acceptat mostenirea de la tatal dvs.? Chiar daca nu ati fost la notar, este important sa stim daca v-ati manifestat in vreun mod dorinta de a-l mosteni pe tatal dvs.

In al doilea rand, presupunand ca aveti calitatea de succesor al tatalui dvs., trebuie sa stiti ca aveti si calitatea de proprietar al terenului respectiv, in cota de 1/2, probabil.

In al treilea rand, fratele dvs. (in lipsa unui mandat valabil) nu putea promite la vanzare si partea dvs., (cel mult, putea promite ca va incerca sa va convinga). In lipsa consimtamantului dvs. valabil, nu poate opera transmiterea proprietatii.

In al patrulea rand, pentru a putea estima sansele de reusita ale adversarului dvs., ar trebui sa vedem cererea de chemare in judecata.

In principiu, ambele parti (si dvs, dar si adversarul) au sanse de castig, dar conteaza foarte mult actiunea promovata impotriva dvs.

In cel mai rau caz, veti fi despagubit, cu o sulta pentru partea dvs. de teren.
am aflat curind ca fratele meu ia vindut terenu fara acte legale ci doar cu o chitanta de mina.6ani nu ma interesat pentru ca am crezut ca taica miu ia dat terenu lui cu acte in regula dar ia dat terenu doar verbal sa isi faca casa pe el.si am aflat ca sunt succesor la mostenire abia cind avenit citatia de prezentare in instanta.ca persoana care a cumparat a deschis dupa 6ani dela cumparare succesiunea pe cale judecatoreasca.pe cale notariala nu avea cum.ca nu sa incheiat act de vinzare cumparare.....problema este ca stau cu bani mai rau si este mai dificil de a imi permite sa angajez un avocat.si a deschide succesiunea.va multumesc
Buna ziua,
V-am intrebat daca l-ati mostenit in vreun fel pe tatal dvs. (nu numai la acel teren), pentru a determina calitatea dvs. de succesor acceptant. Simplul fapt ca sunteti chemat in proces nu va confera si calitatea de mostenitor acceptant.
Daca fratele dvs. nu va contesta ca ati acceptat succesiunea alaturi de el (tacit), atunci sunteti si dvs. proprietar al acelui teren.
In acest moment nu mai aveti de ce sa dezbateti o succesiune notariala.
Va puteti apara drepturile in cadrul procesului initiat de promitentul-cumparator.
Daca nu reusiti sa angajati un avocat, puteti cere instantei sa va desemneze un avocat din oficiu (cerere de ajutor public judiciar).
Curaj si succes.

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri si martori falsi valieugen valieugen buna dimineata.in urma cu citiva ani un frate al meu a vindut un teren care mai aveam drept inca 4fratii el nestind ca si noi avem drept a crezut ca la dat ... (vezi toată discuția)
Vinzare teren valieugen valieugen buna seara.numele meu este eugen.vin si eu cu o intrebare.si va rog din inima sa imi dati un raspuns exact..in 2006 un frate al meu a vindut unei persoane un ... (vezi toată discuția)
Cum pot lua dreptu meu lilianadudau lilianadudau buna ziua.numele meu liliana.va rog sa ma indrumati mai exact cum trebuie sa procedez.in 2007 tatal meu a decedat avind in posesie un teren intravilan.noi find ... (vezi toată discuția)