avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot lua dreptu meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot lua dreptu meu

buna ziua.numele meu liliana.va rog sa ma indrumati mai exact cum trebuie sa procedez.in 2007 tatal meu a decedat avind in posesie un teren intravilan.noi find cinci fratii acest teren trebuia impartit.un frate al meu a fost mai apropiat de tata si inainte sa moara ia dat titlu de propietate zicind sa faca casa.dar dupa moartea lui el la vindut cu suma de 8milioane bani vechi.el nestind ca suntem si noi in drept.a facut vinzarea printr o chitanta .noi nu ne am bagat pina in ziua de azi am crezut ca la vindut cu forme legale.si este doar el mostenitor dar nu i la dat prin acte..ce trebuie facut.in octombrie suntem citatii la judecatorie pentru finalizare de a intra in drept de propietate cumparatoru.care sunt pasi de atac impotriva cuparatorului..a profitat de pe urma fratelui nostru ca consuma alcol.va multumesc..iar trei din fratii imi cedeaza partea lor mie
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
lilianadudau, utilizator
Daca tatal vostru i-a transmis cu act de vanzare cumparare terenul respectiv nu mai aveti ce face. Daca doar i-a inmanat actul, respectiv Titlu de proprietate care era pe numele tatalui, atunci nu avea calitatea de proprietar si deci nu putea sa vanda. Trebuia dezbatuta succesiunea. Cel ce a cumparat cu chitanta sub semnatura privata trebuia mai intai sa cerceteze cine este proprietarul terenului. Deci in principiu trebuie sa va angajati un avocat care sa sustina cauza voastra de a nu admite actiunea celui ce a cumparat prin chitanta sub semnatura privata de la un neproprietar.

In procesul pe care vi l-a inaintat cumparatorul, puteti inainta actiune reconventionala pentru anularea antecontractului dintre fratele Dv, si cumparator.Oricum, aveti nevoie de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare teren valieugen valieugen buna seara.numele meu este eugen.vin si eu cu o intrebare.si va rog din inima sa imi dati un raspuns exact..in 2006 un frate al meu a vindut unei persoane un ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri si martori falsi valieugen valieugen buna dimineata.in urma cu citiva ani un frate al meu a vindut un teren care mai aveam drept inca 4fratii el nestind ca si noi avem drept a crezut ca la dat ... (vezi toată discuția)
Teren agricol Moteck Moteck Mama mea impreuna cu o sora si un frate au recuperat un teren agricol in momentul in care a fost restituit .Terenul a fost vindut cu chitanta de mina urmind ca ... (vezi toată discuția)