buna ziua,
as dori sa stiu daca se poate face conventie matrimoniala pentru un bun (apartament) cumparat prin prima casa. Am intrebat acest lucru intial la banca unde s-a facut creditul si mi s-a spus ca acest bun apartine bancii pana la finalizarea ratelor, prin urmare nu il putem considera bun prorpiu sau comun. Mentionez ca acesta a fost cumparat inainte de casatorie pe numele sotului si acum doresc trecerea lui ca bun comun. As dori sa stiu daca se mai poate face acest lucru. Multumesc.
Regimul matrimonial al comunitatii conventionale permite includerea in comunitate, in tot sau in parte, a bunurilor dobandite sau a datoriilor proprii nascute inainte ori dupa incheierea casatoriei, cu exceptia bunurilor personale sau cele afectate exercitarii profesiei. Exemple de bunuri personale: haine, bijuterii, carti s.a.
Daca a trecut un an de la casatorie, puteti merge la notar si sa va modificati regimul matrimonial pe care il aveti in prezent (probabil ca acum il aveti pe cel legal, adica al comunitatii legale, daca v-ati casatorit inainte de 1 oct. 2011) si sa alegeti regimul comunitatii conventionale in care se pot include lucrurile despre care am scris la inceput (adica atat bunuri, cat si datorii).
Bunuri comune
Lyca
Buna ziua,
Sunt casatorita de aproape 11 ani.
Sotul meu are contract de vanzare - cumparare (este proprietar) pe actuala casa cu putin timp inainte de ... (vezi toată discuția)