luizatr a scris:
bunica mea vitrega ...
Mama si fratele bunicii au cazut de acord sa ...
... testamentul incheindu-se in favoarea mamei mele, bunica vitrega neavand copii .
Daca doriti sa va cheltuiti banii din ... spirit de dreptate, nu va pot opri sa-i aruncati pe fereastra. Iar avocati care sa vi-i cheltuie se gaseeesc. (ba chiar vor si veti avea un "ce" impotriva mea pentru indrazneala de va sfatui sa vi-i tineti in buzunar).
Nu aveti
interes in anularea testamentului, nici calitate procesuala, iar "dreptate" nici pe departe.
interes = folosul practic urmarit prin promovarea actiunii.
Cel care ar fi avut vreun folos de tras din LIPSA testamentului este
fratele bunicii. (ruda cu decedata care nu avea copii).
In lipsa acelui testament (incheiat in favoarea mamei dvs., dupa cum afirmati) fratele bunicii ar fi cules intreaga mostenire (in calitate de mostenitor legal) iar mama dvs. s-ar fi ales cu ZERO si dvs. nici atat. (nu sunteti rude cu decedata).
Si atunci: care ar fi utilitatea practica pentru dvs. in promovarea unei actiuni?
ZERO.
Singurul caruia i-ar profita anularea testamentului (asa cum i-ar fi profitat si lipsa lui) ar fi fratele bunicii.
Prin urmare, o actiune promovata de dvs. s-ar "respinge de pe scaun" (pentru ca magistratii nu se ocupa cu a da satisfactie "amantilor dreptului" - termen oarecum consacrat pentru reclamantii care promoveaza actiuni lipsite de orice utilitate pentru ei.)
Mie imi pare ca "unchiasul" a procedat macar moral (daca ziceti ca nu prea legal). O fi stiut el de ce vrea sa se aleaga si mama dvs. (fiica vitrega a decedatei) cu ceva din averea bunicii. In vreme ce "dreptatea" pe care doriti sa o faceti dvs. (suparat pe mama pentru ca a lasat deja ce avea unui frate mai avut) seamana a..."sa moara si capra vecinului".