avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... EVAZIUNE FISCALA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

EVAZIUNE FISCALA

Buna...Nedeclararea si automat neplata, la termen, a impozitului pe venituri din cedarea folosintei bunurilor, inchirierea unui imobil catre o persoana fizica, poate fi considerata evaziune fiscala...Speta este urmatoarea:
Proprietarul prezinta , de buna voie, la AFP, astazi, un contract de inchiriere incheiat in urma cu doi ani. Plateste amenda, impozitul datorat pentru perioada respectiva si dobinzi si penalitati pentru impozitul neplatit la timp. Intrebarea este ce risca:
- cazier fiscal;
- cercetare pentru evaziune fiscala;
Fac precizarea ca inregistrarea contractului se face la initiativa proprietarului bunului in toata povestea fiscul neintervenind.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
doru_d74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 00:17, 18 August 2012
Nu mai risca nimic, a fost deja sanctionat pentru neplata la timp a impozitului, respectiv, dupa cum afirmati, a platit dobanzi si penalitati de intarziere. Mai mult de atat a fost initiativa contribuabilului de a intra in legalitate.
Binenteles ca inspectorii fiscali ameninta pe proprietar cu deschiderea unui dosar de evaziune si cu posibilitatea de a inscrie acest lucru (oare partea cu amenda) in cazierul fiscal. Eu cred ca le este lor lene sa incaseze niste bani si sa calculeze dobinzile si penalitatile la suma respectiva. Eh trebuie sa munceasca si asta nu le place...
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
doru_d74, utilizator
Consider ca organul fiscal are lucruri mai serioase de facut decat sa initieze un dosar penal pentru un biet proprietar care nu a stiut sau a uitat ca trebuie sa isi inregistreze contractul de inchiriere la fisc si care, mai mult de atat, vrea din proprie initiativa sa-si plateasca impozitul, penalitatile si ce o mai fi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament inchiriat fara contract Livica Livica Imi puteti spune va rog, ce risca un proprietar daca inchiriaza apartamentul fara sa inregistreze contractul la Adm Financiara ? Si daca cei de la Adm Fin fac ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa daca incasez bani din chirie si nu platesc impozit cosmin2005 cosmin2005 Care este amenda/pedeapsa pentru beneficii din chirii la care nu am platit niciodata impozit. Mentionez ca a venit Politia,Anaf si garda financiara si a gasit ... (vezi toată discuția)
Nu a platit impozite pentru apartament inchiriat mihai987 mihai987 Daca cineva nu a platit impozite pentru apartamentul care a inchiriat-o, se poate primi si amenda, sau numai amenda de la fisc? (vezi toată discuția)