avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Sunt pasibil de executare silita deoarece am acumulat aproape 90 zile de restanta la 2 credite,ladoua banci diferite. Un credit este cu garantie imobiliara iar celalalt e de nevoi personale,simplu. In 2009 am divortat, creditele sunt pe numele la amandoi, si de atunci incerc sa platesc ratele, mai am 2 locuri de munca pe langa cel cu carte de munca(conventii civile). Pe numele meu mai am o "masina",are putin peste 18 ani vechime,mobila si obiectele de uz casnic dintr-un apartament cu 3 camere pentru ca fosta sotie nu a luat nimic cand a plecat,unde numai ea stie.Avem impreuna si doi copii si platesc pensie alimentara de 33% din veniturile de la locul de munca principal.Doresc sa va intreb cam cum va decurge executarea silita pentru am cam ajuns la capatul puterilor cu plata ratelor. Mentionez ca sunt si pe punctul a pleca din tara(sunt asistent medical). Multumesc pentru sprijinul acordat.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:44, 17 August 2012
Buna ziua,
In cazul creditului cu garantie imobiliara, probabil ca banca va scoate la vanzare prin licitatie imobilul pentru a recupera impruimutul. Veti fi somat, apoi va urma evaluarea si in cele din urma licitatia si, probabil, adjudecarea.
In ceea ce priveste creditul negarantat imobiliar, o sa fiti executati silit impreuna cu girantii (daca exista), in sensul ca va vor fi urmarite bunurile mobile (foarte probabil numai automobilul) si veniturile pana la limita de 50%.
:(

Adica inca 17% din salar. Dar de conventiile civile(2 la numar) se vor atinge?Exista o probabilitate de peste 90% sa plec din tara in aproximativ 3 luni. Ce mi se poate intampla in tara in care voi pleca(Irlanda de Nord-U.K.) sau cand voi reveni in tara(numai in concediu)?
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
asistentu, utilizator
dl. avocat a specificat clar, venituri. Evident ca e vorba si despre veniturile din acele conventii civile, deci si 1/2 din aceste sume.
Daca executorul/creditorii afla ca lucrati acolo ( UK), va pot executa silit si asupra acelor venituri, printr-un executor de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pt.credit negarantat alexia2004 alexia2004 Buna seara, ziceti mey si mie, cum e treaba cu executarea asta silita: daca am un credit garantat cu ipoteca, pe un imobil a carei valoare (actuala) este mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita naepot naepot Ipoteze Creditul este garantat cu ipoteca pe imobilul garantului. Titularul nu mai poate plati si ajunge la executor. Garantul este de acord cu vanazarea ... (vezi toată discuția)
Poprirea veniturilor in caz de executare silita, credit ipotecar Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. In cazul in care o persoana are un credit ipotecar cu care ajunge la executare silita, poprirea de 1/3 din venituri o face doar banca creditoare ... (vezi toată discuția)