avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprirea veniturilor in caz de executare silita, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprirea veniturilor in caz de executare silita, credit ipotecar

Buna ziua.

In cazul in care o persoana are un credit ipotecar cu care ajunge la executare silita, poprirea de 1/3 din venituri o face doar banca creditoare sau toate bancile la care persoana respectiva mai are credite, fie ele si negarantate?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:58, 6 Septembrie 2012
Pai fiind vorba despre un credit ipotecar, executarea silita este una imobiliara, ma gandesc, deci se va executa silit imobilul cu care ati garantat. Prioritate are banca creditoare.
executarea o face doar banca care a inceput aceasta procedura. celelalte vor primi ratele daca dvs le achitati.
in caz contrar, acestea vor incepe si ele executarea creditelor acordate iar poprirea pe veniturile dvs va fi de maxim 1/2 din valoarea veniturilor (pentru toate bancile).
Daca sunt mai mult creditori, ajungeti si pentru acele credite la executare silita, poprirea pe venituri va ajunge la jumatate din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt.credit negarantat alexia2004 alexia2004 Buna seara, ziceti mey si mie, cum e treaba cu executarea asta silita: daca am un credit garantat cu ipoteca, pe un imobil a carei valoare (actuala) este mai ... (vezi toată discuția)
Un imobil ipotecat la o banca poate fi executat de o alta banca? dorica1979 dorica1979 am un credit cu garantie imobiliara la o banca dar mai am un credit la o alta banca unde am fost anuntata ca dosarul va fi dat spre executare silita. Ce pot ... (vezi toată discuția)