Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva daca pe OG 5/2001, in baza unui contract de prestari servicii neachitat de un debitor persoana fizica, se admit si penalitati de intarziere pe langa principal, in cazul in care catimea acestora este clar determinata in contract, adc. 1%/zi, dar acestea nu sunt facturate. Este imperios necesara emiterea unei facturi???
Acelasi lucru si pentru daune-interese sunt cerute, catimea lor este cunoscuta, dar nu sunt facturate...se vor sau nu se vor admite.Procesul nu s-a pronuntat pe fond, dat fiind faptul ca suntem la capitolul exceptii, mai pot emite facturile in cauza sau le emit doar dupa ce se vor adminte?
Daca a primit factura prin confirmare de primire, a refuzat sa primeasca scrisorile privind somatia de plata si nu a contestat debitul decat in momentul in care l-am actionat in instanta, adica prin intampinare...vom avea aceeasi solutie??? Imi pare ca PASIVITATEA = acceptare tacita...
Debitorul este persoana fizica.Evident avocatii au invocat si clauze abuzive in contract, inclusiv faptul ca acesta n-ar fi fost realizat de subscrisa S.C. Problema lui este faptul ca, vanzatorul a confirmat prin inscrisuri, act aditional, faptul ca debitorul meu a fost introdus de mine, iar de la semnare pana la realizarea contractului si exigibilitatea platii comisionului au trecut nu mai putin de 5 luni, in care debitorul nostru avea timp sa reclame la ONPC clauzele contractuale abuzive. Mi se pare absurd sa invoce asta cand se trezeste ca are de plata.
Recuperare datorii
ok
buna seara.
sant adm. unei s.c. ce are de recuperat suma de 200 000 ron ,de la o s.c.in urma lucrarilor efectuate in baza contractului si facturilor semnate; ... (vezi toată discuția)