avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CE POT FACE PT COPIL???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CE POT FACE PT COPIL???

asi dori doar sa ma ajutati daca dorriti cu o singura problema . eu si si sotia mea suntem casatoriti de aproape un an si avem un copil de un an si doua luni . in urma unor neintelegeri am decis sa divortam si copilul sa ramana in gria ei eu doar sprijinido financiar si vizitandu-mi copilul . problema mea este ca dupa divort sotia mea doreste sa plece in italia lucru pe care eu nu sunt deacort deoarece nu imi mai pot vedea copilul . va rog sa imi spuneti daca dupa divort ia poate face lucrul acesta fara acordup meu. ce pot sa fac sa imi tin copilul in tara , care e procedura legala care trebuie sa o urmez ca ea sa poata pleca cu copilul din tara doar cu acordul meu .
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 12:12, 17 August 2012
Pentru a iesi cu bebe din tara, dvs fiind casatoriti sau divortati, este necesar acordul dvs scris la notar.
Ganditi-va la cum este mai bine pentru copil, vorbiti intre voi si ajungeti la o intelegere de dragul copilului.
MULTUMESC FRUMOS
Daca prin hotărâre de divorț copilului i s-a stabilit domiciliul la mamă, iar aceasta se stabilește legal în Italia, nu prea vă mai puteți opune.
Acordul D-voastră la ieșirea din țară a copilului este obligatoriu în cazul ieșirilor ocazionale, dar dacă acolo este domiciliul mamei căruia i s-a încredințat nu-i puteți interzice mamei să locuiască acolo împreună cu copilul.

Cel mai bine ar fi să găsiți o cale de înțelegere cu privire la problema aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla dupa expirarea acordului de iesire din tara cu minorul Smariusss Smariusss Buna ziua am rugamintea de a ma ajuta cu anumite sfaturi cu privire la scoaterea fiului meu din tara,precisez ca am un acord de la mama copilului pentru a iesi ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minori gygygy gygygy daca prin hotarare judecatoreasca definitiva am stabilit un program de vizitare al minorei .fosta mea sotie poate sa scoata minora care ia fost incredintata ... (vezi toată discuția)
Ramanere cu copil minor in tara poate fi considerata rapire ? florinmantescu florinmantescu Buna seara, Situatia: parinti casatoriti, copil de 6 ani, locuiesc in Suedia cu permise de rezidenta. Toti trei au cetatenia romana. La un moment dat tatal ... (vezi toată discuția)