asi dori doar sa ma ajutati daca dorriti cu o singura problema . eu si si sotia mea suntem casatoriti de aproape un an si avem un copil de un an si doua luni . in urma unor neintelegeri am decis sa divortam si copilul sa ramana in gria ei eu doar sprijinido financiar si vizitandu-mi copilul . problema mea este ca dupa divort sotia mea doreste sa plece in italia lucru pe care eu nu sunt deacort deoarece nu imi mai pot vedea copilul . va rog sa imi spuneti daca dupa divort ia poate face lucrul acesta fara acordup meu. ce pot sa fac sa imi tin copilul in tara , care e procedura legala care trebuie sa o urmez ca ea sa poata pleca cu copilul din tara doar cu acordul meu .
Pentru a iesi cu bebe din tara, dvs fiind casatoriti sau divortati, este necesar acordul dvs scris la notar.
Ganditi-va la cum este mai bine pentru copil, vorbiti intre voi si ajungeti la o intelegere de dragul copilului.
Daca prin hotărâre de divorț copilului i s-a stabilit domiciliul la mamă, iar aceasta se stabilește legal în Italia, nu prea vă mai puteți opune.
Acordul D-voastră la ieșirea din țară a copilului este obligatoriu în cazul ieșirilor ocazionale, dar dacă acolo este domiciliul mamei căruia i s-a încredințat nu-i puteți interzice mamei să locuiască acolo împreună cu copilul.
Cel mai bine ar fi să găsiți o cale de înțelegere cu privire la problema aceasta.