avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie medicala asupra capacitatii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie medicala asupra capacitatii de munca

Buna ziua,
Un angajat a prezentat la firma decizia medicala asupra capacitatii de munca, din care reiese ca acesta si- a pierdut capacitatea de munca cel putin la jumatate, fapt ce ii permite sa- si continue activitatea cu jumatate de norma in cazul in care angajatorul este de acord.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. In cazul incetarii contractului de munca ce acte sunt de intocmit? Numai decizia de incetare conform art. 56 lit c?
2. In cazul in care se hotaraste sa- si continue activitatea nu trebuie decat sa- i intocmesc un act aditional cu modificarea duratei de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 07:44, 22 August 2012
R1. Eliberati Decizia de incetare CIM, iar pentru dosarul de pensie o Adeverinta din care s arezulte perioada lucrata de la 01.01.2011 (cand s-a abrogat Decrt 92) pana la data incetarii si in care sa se mentioneze care a fost ultima zi de concediu medical
R2. - Act aditional - asa cum spuneti
-. Aceeasi adeverinta mentionata mai sus (pt dosar pensie)
ana_frincu a scris:

.....
1. In cazul incetarii contractului de munca ce acte sunt de intocmit? Numai decizia de incetare conform art. 56 lit c?
2. In cazul in care se hotaraste sa- si continue activitatea nu trebuie decat sa- i intocmesc un act aditional cu modificarea duratei de munca?
Multumesc

1. Nu are nicio legatura art.56 alin.1 lit.c C.mun. cu situatia expusa de dvs .. poate art.61 lit.c C.mun.
Art. 61 Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
....
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
.....

2. Daca se decice continuarea activitatii se va intocmi act aditional de modificare a duratei timpului de munca de la 8 ore/zi la 4 ire/zi....
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mi- ati fost de un real ajutor. Multumesc pentru raspunsuri!
Am si eu un caz asemanator in firma, doar ca angajatul a adus decizia asupra capacitatii de munca - care este pierduta in totalitate si se incadreaza in gradul II de invaliditate (cu termen de revizuire de 1 an). In cazul acesta pot sa operez incetarea cu art. 56 lit. c)? Multumesc.
Atat in cazul prezentat mai sus cat si cazul din firma dvs, CIM inceteaza cu Art 56 lit c) din Codul muncii.

Alte discuții în legătură

Incetare cim rak0770 rak0770 Cu ce articol inceteaza un contract de munca al unui salariat care are o decizie medicala asupra capacitatii de munca - pierduta cel putin jumatate- si a depus ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate mmarianne mmarianne Buna ziua, Conform Codului Muncii `` CIM inceteaza la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate ``. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Incetare cim rodica_ignat rodica_ignat Cu ce articol din codul muncii pot sa fac o decizie de incetare CIM in urmatoarea situatie: un salariat a fost in concediu medical 183 de zile , azi a ... (vezi toată discuția)