avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM

Cu ce articol inceteaza un contract de munca al unui salariat care are o decizie medicala asupra capacitatii de munca - pierduta cel putin jumatate- si a depus dosar pentru pensionare pe caz de boala? Cu 56 ''c'' nu i se poate inceta pentru ca nu are decizie iar el nu mai poate munci. Nici concediu medical nu i se mai da. Ultima zi de CM a fost 19.07.2013.
Cine imi poate spune?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:00, 23 Iulie 2013
Daca are gradul III de invaliditate, atunci are capacitate de munca de 4h/zi, deci i se va diminua norma de lucru. In cazul in care nu mai doreste sa continue activitatea i se poate inceta CIM prin acordul partilor sau demisie. Daca firma nu mai doreste sa il mentina atunci va fi concediat.
Daca are decizie medicala asupra capacitatii de munca, atunci c.i.m. nu poate inceta in baza art.56 alin.1 lit.c C.mun.

El poate inceta cu acordul partilor, prin demisie sau concediere in baza art.61 lit.c C.mun.
In cazul in care doriti o concediere in baza art 61 alin 1 lit c CM va trebui sa precizati faptul ca inaptitudinea medicala a acestuia nu ii permite să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare locului de muncă ocupat, prin reducerea normei de lucru, fiind necesara mentinerea unui post cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - decizie medicala asupra capacitatii de munca grad iii anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati: o salariata este in concediu medical pana pe 13.12.2013 inclusiv si tot azi, 13.12.2013, a primit decizia medicala asupra ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - invaliditate madylumy madylumy Buna ziua, am primit din partea unui salariat o,, decizie medicala asupra capacitatii de munca,,, in urma a 185 de zile de cm, emisa de un medic de expertiza. ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala asupra capacitatii de munca ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Un angajat a prezentat la firma decizia medicala asupra capacitatii de munca, din care reiese ca acesta si- a pierdut capacitatea de munca cel ... (vezi toată discuția)