avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CIM

Cu ce articol din codul muncii pot sa fac o decizie de incetare CIM in urmatoarea situatie: un salariat a fost in concediu medical 183 de zile , azi a prezentat o Decizie medicala asupra capacitatii de munca care spune ca se incadreaza in Gradul III si o declaratie ca nu mai vrea sa lucreze 4 ore pe zi la firma. Aceasta decizie= decizia de pensionare? Daca am aceasta decizie ii pot inceta activitatea cu art. 56 lit.c din Codul Muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 21 August 2012
Decizia medicala de incadrare in gradul II nu este echivalenta cu decuizia de pensionare de grad de invaliditate .. prin urmare, nu se poate opera decizia de incetare a raportului de munca in baza art.56 lit.c C.mun.

Daca sakariatul nu mai doreste continuarea activitatii cu un program de 4 ore/zi , atunci poate sa solicite incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.
~ Conținut șters la cerere ~
Salariatul respectiv a adus o decizie care atesta capacitatea de munca ( gradul III) din data de 17.08.2012 plus un Concediu Medical care este pana in 23.08.2012 si o declaratie prin care refuza sa ma lucreze in cadrul companiei 4 ore/zi? Este corect sa ii platesc concediul medical pana in 23 si din data de 24 sa-i incetez activitatea cu art.55 lit b) Codul Muncii ;si dupa sa-i intocmesc dosarul de pensionare si sa-l de pun la Casa de Pensii?
Concediul medical il veti plati pana la data de 23.08.2012 .. daca solicita incetarea raportului de munca cu acordul partilor, atunci veti putea inceta raportul de munca al persoanei respective.

Dosarul de pensionare se depune de catre cel indreptatit a primi pensie si nu de catre angajator ...
Iar daca nu solicita incetarea CIM cu acordul partilor este legal sa aplic procedura descrisa la ART. 61 (lit c-specificul cazului meu) Codul Muncii si sa-i incetez CIM cu Art 64 alin (4) ?

Alte discuții în legătură

Decizie asupra capacitatii de munca si incetare cim apetra apetra in cazul unei decizii asupra capacitatiide munca in care se mentioneaza pierderea in totalitate a capacitatii de munca cu ce art inchidem cim? 56c? (vezi toată discuția)
Decizie medicala asupra capacitatii de munca ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Un angajat a prezentat la firma decizia medicala asupra capacitatii de munca, din care reiese ca acesta si- a pierdut capacitatea de munca cel ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala asupra capacitatii de munca ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: - o salariata are un numar de 55 zile calendaristice de concediu medical din care 30 zile sunt ... (vezi toată discuția)