avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii venituri catre casa de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

venituri catre casa de sanatate

buna ziua,
am o intrebare.
am un apatiu comercial inchiriat de foarte mult timp unei societati comerciale.
spatiul este proprietatea mea si a sotului meu.
contractul de inchiriere este pe numele lui.
el nu are contract de munca.
noi suntem din tecuci judetul galati.
cand am fost sa achit impozitul pe venituri din cedarea folosintei bunurilor inspectorul mi-a adus la cunostinta ca de la 01.07.2012 finantele au preluat datoriile pt a le incasa si pt. persoanele fizice catre casa de sanatate din galati.
m-a anuntat verbal ca as avea de achitat de mai multi ani in urma si impozit sanatate si majorari la zi.
eu nu am primit se la casa de sanatate decizie de impunere niciodata si nici pentru debitul acesta. am aflat intamplator.
este normal sa platesc majorari pt. niste sume pt. anii anteriori fara decizie de impunere?
nu sunt numai eu in aceasta situatie.
sunt f. multi proprietari care sunt plecati din tara si au spatii inchiriate catre societati. nu au nevoie de sistemul de sanatate din romania.
sotul meu nu are nevoie de sistemul roman de sanatate.
noi mergem la particulari.
nu ni se poate impune unde sa mergem.
eu nu vreau sa achit la debite la sanatate.
daca contest aceste sume castig sau nu.
va multumesc.
silvia ramfu
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:54, 18 August 2012
Conform art.257 lit.e din Legea 95/2006,pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor(inchiriere)se datoreaza contributii la asigurarile sociale de sanatate,numai in cazul in care nu se realizeaza venituri din:salarii sau asimilate salariilor;venituri impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit;veniturilor din agricultura supuse impozitului pe venit;indemnizatiilor de somaj .
Termenul de prescriptie a platii contributiei de asigurari sociale de sanatate este acelasi cu cel prevazut pentru obligatiile fiscale(5 ani de la 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate minori asmotortrade asmotortrade Buna ziua! Am urmatoarea problema : incepand cu 2008 si pana in prezent fiul meu minor incaseaza lunar chirie de la o societate pt. o camera inchiriata. Intre ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de sanatate Mviorica Mviorica Revin cu o nelamurire.Am venit din cedarea folosintei bunurilor si nu am platit asigurarea medicala,asi dori sa stiu daca o platesc pana la 31 dec 2011 o sa ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere: ce declaratii se depun privind venitul? modalitati de incasare chirie. eciontu eciontu O persoana fizica detine un spatiu comercial pe care il inchiriaza unei persoane juridice. Care este modalitate de incasare a sumei de bani reprezentand ... (vezi toată discuția)