Va multumesc pentru promtitudinea cu care a-ti raspuns intrebarii mele insa fata de unele raspunsuri si sugestii se impune a face unele precizari:
Va reamintesc ca in conditiile de participare la concurs se specifica clar ca pot participa si cei condamnati pt infractiunile enumerate in anunt cu conditia sa fi intervenit reabilitarea. Nu se specifica nimic despre vreo fosta condamnare ca o interdictie. In ceea ce priveste reabilitarea mea aceasta a intervenit de drept insa am facut si o cerere in instanta, aceasta confirmand reabilitarea, eu avand si o hotarare definitiva in acest sens(care de altfel a si fost prezentata la cerere angajatorului). Mai mult, cazierul meu judiciar este curat in acest moment, respectiv si la momentul participarii la concurs(fiind depus la dosarul de participare la concurs). In ceea ce priveste atacarea in instanta a refuzului acestora de a ma incadra am facut si acest lucru Tribunalul obligand institutia la incadrarea mea insa acestia au refuzat acest lucru motivand ca am un comportament neadmis in societate rezultat din faptul ca nu am mentionat ca am fost condamnat si mai mult la o saptamana de la castigarea procesului (si 1 an si 6 luni de la concurs)au facut aceasta plangere de fals in declaratii de care au uzat in ,,creionarea portretului moral''. Fata de cele mai sus aratate revin respectuos cu intrebarea: faptul ca nu am vorbit despre fosta condamnare, lucru care nu interzicea participarea la concurs, poate fi considerat FALS IN DECLARATII ?
NU, dupa cum v-am spus nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii sub aspectul laturii subiective- nu exista INTENTIA dvs de a comite infractiunea de fals in declaratii, deoarece cand ati completat declaratia lor ati considerat ca fiind reabilitat de drept si efectele condamnarii au fost sterse.
ps
Pentru ca spuneti ca ar fi fost deja radiat cazierul in momentul participarii, cu atat mai mult nu va pot acuza pentru asa ceva cunoscand care sunt efectele reabilitarii.
Eu cred ca nu veti avea probleme.Cel mult se va aplica o amenda administrativa.
Daca tineau atat de mult la acest aspect puteau cere cazierul judiciar.Declaratia dvs in conditiile expuse nu prezinta un pericol social ridicat.
,, Societatea '' la care am dat concursul era MAI . Fiind vorba de ei cred ca mentalitatea de militieni a celor mari era adevaratul obstacol care a stat in calea incadrarii mele. Acestia au motivat la inceput ca nu pot sa ma incadreze ba pt ca am o firma , ba ca sunt angajat la un SRL in acel moment iar functia de administrator sau angajat civil este incompatibila cu cea de angajat MAI. Dupa ce le-am demontat aceste ,, motive '' au revenit cu motivul ,,comportament neadmis in societate ' ' bazat pe faptul ca nu am spus de trecutul meu plus acea plangege de fals in declaratii. Timp de 6 luni de la castigarea concursului am avut foarte multe convorbiri telefonice cu cei de la Resurse Umane despre cand urmeaza sa fiu incadrat si de fiecare data imi spuneau ca ordinul de numire trebuie sa vina de la minister, ba sa mai astep putin ca procedura e mai greuaie, ba ca s-a emis ordinul dar trebuie schimbat ca acum nu mai e MAI ci MIRA si trebuie eliberat alt ordin cu antetul MIRA si tot asa cu diverse motive pana cand am trimis o petitie scrisa in care am solicitat sa mi se comunice cand urmeaza sa fiu incadrat, ei......si atunci a inceput ,,razboiul' ', atunci a inceput cautarea nodului in papura.
Oricum, vreau sa va multumesc mult pentru raspunsurile date si sper ca in cazul in care voi fi judecat pt acesta infractiune macar instanta sa constate ca atat eu cat si dumneavostra am avut dreptate.