avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... card european sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

card european sanatate

am un cim cu functia de baza , 8 h /zi a o firma, platitioare la zi a tuturor impozitelor. mai am inca 2 cim-uri, cu cate 1 ora/zi, 100 lei brutul. aceste 2 firme din urma nu sunt bune platitoare la stat.
am incercat sa imi iau cardul european de sanatate, in baza adeverintei de la angajatorul "plin" dar au refuzat sa il elibereze intrucat apar , pe cele 2 contracte, cu cas-ul neplatit.
in baza carui articol de lege mi se refuza asa ceva?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 17 August 2012
Emiterea cardului european nu poate fi refuzată de casa de asigurări de sănătate decât în situaţia în care asiguratul nu face dovada plăţii la zi, pe ultimii 5 ani, a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.
[ link extern ] /

Vedeti si art.321 alin.2 din Legea nr.95/2006
(2) Emiterea cardului european nu poate fi refuzată de casa de asigurări de sănătate decât în situaţia în care asiguratul nu face dovada plăţii la zi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
pe de-o parte eu sustin ca am platit contributia conform functiei mele de baza - si am dreptate, iar CJAS ul sustine ca nu am platit-o pe celelalte contracte - si are dreptate.
deci, ar trebui sau nu sa mi se refuze cardul?
multumesc!
Legea nu face nicio referire la functia de baza sau la cumulul de functii referitor la plata la zi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate ... in acest sens sens, exista si aceasta posibilitate de a va refuza emiterea cardului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cardul european de sanatate (ehic) galadriel galadriel Buna ziua, exista vreo baza legala conform careia, pentru a primi Cardul European de Sanatate, e necesar sa se faca dovada platii contributiilor la ... (vezi toată discuția)
Cotizare la casa de sanatate genni genni Situatia e urm.: Avem angajati care au nevoie de cardul european. Pt. asta e nevoie de dovada de asigurat de la Casa de sanatate. Angajatul are carte de munca ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru angajat al ue in romania Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie ciudata,cred eu. Sotia mea, cetatean italian, rezidenta in Romania, angajata in conditii legale de munca, nu poate ... (vezi toată discuția)