avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale legea 19/2000 - administratorul S.C. obligat la plata ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

legea 19/2000 - administratorul S.C. obligat la plata cas?

am primit o adresa precum administratorul societatii conform l 19/2000 este obligat la plata cas deoarece firma realizeaza profituri mari, si suma ei o cer retroactiv spunand ca trebuia sa platim din anul 2002 pana in prezent
este corect?#-o
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:51, 16 Ianuarie 2009
Obligatia la plata CAS face parte dintre obligatiile fiscale.
Potrivit art.91 alin (1) din Codul de procedura fiscala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale se prescrie in termen de 5 ani, cu exceptia cazului in care legea dispune altfel.
In baza art.91 alin (2) din acelasi cod, termenul de prescriptie a dreptului prevazut la alin. (1) incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala potrivit art. 23, daca legea nu dispune altfel.

Ca urmare, trebuie sa platiti CAS incepand din urma cu 5 ani, deci din 2003 pana in 2008 inclusiv - am intrat in 2009 ! -, nefiind vorba de retroactivitate ci de termen de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articole din cpc vizand prescrierea unor obligatii cas SIE SIE cas constanta cere plata retroactiva din 2005. De asemeni nu tine cont de faptul ca obligativitatea platii se face la peste 5 contracte de inchiriere. Multumim (vezi toată discuția)
Perioada maxima de calcul retroactiv a impozitului pe cladiri mototolea stanel mototolea stanel Buna ziua. Am inchis balcoanele la apartamentul de bloc in care locuiesc in urma cu 10 ani, fara autorizatie de constructie. Acum am finalizat demersurile ... (vezi toată discuția)
Notificare rest de plata cass dafina25 dafina25 plata cas 2012.Am primit zilele acestea o notificare de la Anaf cu un rest de plata la sanatate ,din 2012,de 85 lei(suma cu penalitati cu tot);mentionez ca a ... (vezi toată discuția)