avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Notificare rest de plata cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Notificare rest de plata cass

plata cas 2012.Am primit zilele acestea o notificare de la Anaf cu un rest de plata la sanatate ,din 2012,de 85 lei(suma cu penalitati cu tot);mentionez ca a fost platita atunci o suma mult mai mare la sanatate tot in urma unei notificari de la ei,asa ca nu stiu de unde au mai scos, acum dupa 4 ani, acesti 85 de lei!Nu trebuia sa sa prescrie dupa 3 ani?
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2016
dafina25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:32, 9 Iunie 2016
Nu se prescrie dupa 3 ani , ci dupa 5 ani.

Codul de procedură fiscală
Art. 91 Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale

(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii elmillor elmillor Buna ziua. Am fost administratorul SC. Societatea a avut 3 asociati cu 2% - 20 % si 78% - Eu am detinut 78% indeplineam si functia de administrator. ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Prescriptie impozit pe venit CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. O firma (PF.A) a intrat in insolventa si a fost radiata in anul 2012 Pentru impozitul pe venit , stabilit la aceasta firma in anul 2010,, ... (vezi toată discuția)