Tatal meu este imobilizat la pat,in urma unui accident vascular cerebral.
De curand,a fost actionat in instanta in problema unui teren din care detine o cota in indiviziune.
Terenul in cauza are mai multi coproprietari,fiecare avand o cota din teren,2 dintre coproprietari sunt in proces de mai mult timp.
Reclamantul solicita iesirea din indiviziune si in acest sens a decis actionarea in instanta a celorlaltor coproprietari,intre care si tatal meu.
Data fiind starea de sanatate a tatalui meu,banuiesc ca solutia ar fi sa se delege o persoana care sa il reprezinte.
Din ce am inteles,o varianta ar fi intocmirea unei procure la notar,dar pentru aceasta este necesara deplasarea tatalui la Institutul de Medicina Legala,efectuarea de catre o comisie a unei expertize din care sa reiasa starea de sanatate mintala a lui,apoi intocmirea unei procure prin care sa fie delegata o persoana care sa il reprezinte.
As dori sa stiu daca mai exista si alternative:
- tinand cont de starea de sanatate a tatalui,daca se poate evita deplasarea lui la I.M.L.
-daca totusi este absolut necesara deplasarea,iar Comisia de examinare il declara inapt din punct de vedere mintal pentru intocmirea unei procure,ce alternativa ar mai exista,tinand cont ca exista o data limita de prezentare la proces.