avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ajutor pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ajutor pensie

nu stiu daca ma incadrez bine cu intrebarea
va rog frumos,
daca tata a decedat si avea o pensie de 650 lei mama , care are o pensie de cap de 350, beneficiaza de un ajutor la pensie de pe urma tatei?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:08, 18 August 2012
Ar putea solicita pensia de urmas, astfel ar primi jumatate din pensia tatalui, adica 325 lei, mai putin decat ia acum, deci nu e recomandat.
1. Poate beneficia de ajutor de deces in suma de 2117 lei.

2. Sa mearga la Casa de Pensii cu urmatoarele acte:

a) certificat de deces - copie si original;
b) act de identitate - copie si original;
c) documente din care să rezulte că s-au suportat cheltuielile de înmormântare;
d) cupon de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare dosar ajutor inmormantare lungus lungus imi poate spune cineva care sunt actele necesare completarii unui dosar pentru ajutor de inmormantare a unui pensionar? (vezi toată discuția)
Ajutor de deces manuela costin manuela costin tatal meu a fost pensionar militar (penetenciar) ,as vrea sa stiu de unde sa ne adresam pentru un ajutor de inmormantare. multumesc. (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare acordat fratelui decedatului andreea_dede andreea_dede Buna ziua! Va multumesc de la bun inceput pentru orice sfat sau recomandare pe care mi-o puteti oferi! [i]Povestea este urmatoarea:[/i] In luna iulie 2012 ... (vezi toată discuția)