Eu impreuna cu sotia si cu sora ei am construit o vila . Jumatate ii apartine comnatei , jumatate mie si sotiei . Vila este inchiriata unei firme de 5 ani . Chiria se varsa intr-un cont comun pentru ca sotia nu a vrut sa ne facem conturi separate . Titularul contului este cumnata mea iar a doua persoana la banca este sotia mea , eu nu sunt trecut la banca in acte , de aceea eu nu pot sa ma interesez ce suma de bani mai este in cont . Acum sotia vrea sa divorteze si nu doreste sa-mi dea nici un ban . Stie ca neavand bani nu pot sa deschid partaj Cum pot sa-mi recuperez o parte din bani din banca , eu avand dreptul la 25% din chirie , si ce act imi trebuie sa le duc chiriasilor ca acestia sa-mi verse intr-un cont numai pe numele meu 25% din chirie .
In cazul de fata dvs. nu puteti solicita direct chiriasilor sa va fie atribuita 25% din cat vi se cuvine intrucat dvs. sunteti coproprietar asupra vilei nu asupra sumei de bani virate cu titlu de chirie. In cadrul actiunii de divort puteti solicita si partajul ( putand fi introdusa o actiune separata sau sa fie solicitat o data cu actiunea de divort). Instanta va stabili partea dvs. de contributie asupra imobilului precum si a sumelor de bani aferente ce vi se cuvin dupa ce va fi determinata proportional cota-parte a fiecarui coproprietar (adica acei 25% vor fi materializati intr-o suma concreta daca dvs solicitati efectuarea partajului in natura). Pentru efectuarea partajului in natura si pentru a va fi atribuite direct sumele de bani, instanta poate solicita bancii datele necesare (suma disponibila in cont) insa este bine sa solicitati expres acest lucru in cererea de partaj.