avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer proprietate cu ipoteca in 3 rate sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer proprietate cu ipoteca in 3 rate sau antecontract

mi-am pus in vanzare apartamentul,am gasit clientii si dupa discutia avuta deoarece nu au toti banii acum am stabilit sa mi dea in 3 rate una la semnare ,inca una intermediara si finala.acestia dupa discutia cu notarul lor au spus sa facem contract de vanzare cumparare cu transfer de proprietate cu ipoteca mai ales ca imi dau 25000E din 53000e la prima transa.la ce ma expun semnand acest transfer de proprietate.pot sa le propun antecontract in 2 rate si la final la semnare a treia?doresc un sfat si avantaje si dezavantaje.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 23:08, 17 August 2012
La contractul de vanzare cumparare cu plata in asa zise rate, adica transe, se va inscrie in cartea funciara ipoteca legala pana la achitarea intregului pret. Antecontractul nu este translativ de proprietate, se poate da un avans urmand sa s stabileasca termen de incheiere a contractului cand se va achita si pretul, acest antecontract se va nota in Cartea funciara ca sarcina.
Nu inteleg de ce va deranjeaza inscrierea ipotecii legale in favoarea dvs daca sunteti vanzator, este o masura care va protejeaza!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu cesiune andreisz87 andreisz87 Buna ziua, Am o nelamurire, suntem in tratative pentru a vinde un imobil cu teren. Cumparatorul doreste sa se stabileasca in precontract ca isi cesioneaza ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil luissiana luissiana Pt v-c unui imobil in rate (1 an) cand se transfera practic dreptul de proprietate, in momentul semnarii contractului sau la plata ultimei rate? cum este mai ... (vezi toată discuția)