mi-am pus in vanzare apartamentul,am gasit clientii si dupa discutia avuta deoarece nu au toti banii acum am stabilit sa mi dea in 3 rate una la semnare ,inca una intermediara si finala.acestia dupa discutia cu notarul lor au spus sa facem contract de vanzare cumparare cu transfer de proprietate cu ipoteca mai ales ca imi dau 25000E din 53000e la prima transa.la ce ma expun semnand acest transfer de proprietate.pot sa le propun antecontract in 2 rate si la final la semnare a treia?doresc un sfat si avantaje si dezavantaje.
La contractul de vanzare cumparare cu plata in asa zise rate, adica transe, se va inscrie in cartea funciara ipoteca legala pana la achitarea intregului pret. Antecontractul nu este translativ de proprietate, se poate da un avans urmand sa s stabileasca termen de incheiere a contractului cand se va achita si pretul, acest antecontract se va nota in Cartea funciara ca sarcina.
Nu inteleg de ce va deranjeaza inscrierea ipotecii legale in favoarea dvs daca sunteti vanzator, este o masura care va protejeaza!