avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditiile in care un angajator este obligat sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditiile in care un angajator este obligat sa prelungeasca contractul de munca al unui angajat

Buna ziua,

Am un contract de munca pe perioada nedeterminata la o regie de stat care contract ar ajunge sa inceteze de drept(indeplinind condititiile de pensionare prevazute de art 55 lit. D din codul muncii) in jumatatea lunii noiembrie. Ce posibilitati juridice sunt pentru prelungirea acestuia pana pe data de 1.1.2013 ? Mentionez ca acordul partilor este exclus.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra !
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2012
Catalin.Eol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:33, 18 August 2012
1. - Conform Codului muncii CIM inceteaza de drept in cazul expus de dvs.
- Nu exista prevedere legala pentru prelungirea unui CIM pe perioada nedeterminata si care inceteaza de drept.

2. Daca exista vointa partilor poate fi incheiat un alt CIM (pe perioada determinata sau nedeterminata, cu timp normal sau partial de munca) cu aceeasi data cu care a fost incetat celalalt CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca bbjunkie bbjunkie Am lucrat de la 1 aug. 2010.pana la 1 noiembrie 2010. cu contract pe durata determinata. Mi s-a prelungit contractul cu sase luni, dar nici azi nu am primit ... (vezi toată discuția)
Pensionarea patronului salariat in firma LIANARUS LIANARUS Sunt patronul unei firme mici si sunt salariat in firma. Am indeplinit varsta de pensionare 59 ani si 11 luni in luna Septembrie 2014 dar din neglijenta fata ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca Carys Carys am un contract de munca pe o perioada determinata ( 3 luni).in data de 4 noiembrie expira contractul dar n-am fost anuntata de nimic in legatura cu prelungirea ... (vezi toată discuția)