Sunt patronul unei firme mici si sunt salariat in firma. Am indeplinit varsta de pensionare 59 ani si 11 luni in luna Septembrie 2014 dar din neglijenta fata de mine, am depus dosarul de pensionare doar in 4 Noiembrie .
Ce implicatii poate avea faptul ca am depus Dosarul cu intarziere? Decizia de incetare a vechiului CIM am facut-o abia in 5 Noiembrie - cu Art.56,al.1,lit.c din Codul Muncii- si cu aceeasi data am incheiat un nou CIM dar pe durata determinata, pentru a ramane salariat in firma.
Dar aceste contracte le pot prelungii si peste 3 ani? Exista o alta solutie mai buna?
Ce sa fac cu luna Octombrie? Ma pot trece pe statul de salarii sau nu am dreptul
avand in vedere ca vechiul CIM a incetat de drept la 30.09(atingerea varstei de pensionare) iar noul CIM l-am incheiat abia in 5 Noiembrie cand m-am hotarat sa depun Dosarul de pensionare.
Va multumesc- Liana Rus
1. - Daca este vorba de pensionare pentru limita de varsta, cu data cu care ati incetat contractul individual de munca (CIM) existent puteati sa incheiati un alt CIM chiar si pe perioada nedeterminata.
- Nu e nici o nenorocire ca ati incetat CIM mai tarziu.
- Acest CIM pe perioada determinata il puteti transforma in CIM pe perioada nedeterminata.
2. Daca ati depus dosarul de pensionare mai tarziu pensia se va aproba cu data inregistrarii cererii la Casa de Pensii.
3. Pe luna octombrie va puteti trece pe statul de plata deoparece ati avut CIM valabil.
Reangajare pensionar
ntyry75
Buna ziua,
Incepand cu luna noiembrie a.c. mi-a iesit decizia de pensionare pentru limita de varsta. In acest moment sunt director general la firma mea si ... (vezi toată discuția)