avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie limita de varsta.Continuarea activitatii Avem o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie limita de varsta.Continuarea activitatii Avem o salariata ...

Pensie limita de varsta.Continuarea activitatii
Avem o salariata care a implinit varsta de pensionare in luna octombrie 2021,a depus dosarul la casa de pensie.
Ea doreste sa lucreze in continuare ,cu care este de acord si conducerea societatii.Va rog sa ne informati ce are de facut societatea ,data deciziei de incetare CIM,asteptam decizia de pensionare.
Multumim!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 2 Noiembrie 2021
Data incetarii c.i.m = data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare (octombrie 2021) , potrivit art.56 alin.1 lit.c C.mun.

La acea data inceteaza de drept c.i.m., situatie pentru continuarea activitatii se va incheia un nou c.i.m.

Nu are relevanta comunicarea deciziei de pensionare.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. in cazul pensionarii pentru limita de varsta MariaRamona MariaRamona Cum se procedeaza in situatia in care nu am anuntat angajatorul de depunerea dosarului de pensionare, iar aceasta a primit instiintare de incetare a ... (vezi toată discuția)
Continuare cim dupa depunere dosar pensionare minval minval Buna ziua, persoana care se pensioneaza de drept in conformitate cu prevederile art.56 (1) lit.\"c\", adica ideplineste conditiile de varsta standard (65 ani) ... (vezi toată discuția)