avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez!

Buna ziua,
Sotul este in inchisoare in strainatate.
Am facut cererea de divort si s-a suparat foarte tare desi l-am asteptat mult timp.Am un copil de care nu l-a mai vazut de foarte mult
Am cerut custodia copilului, normal, pentru ca este tot ce am.
M-am ocupat singura de cresterea si educarea copilului meu, sotul fiind in inchisoare . Acum sotul vrea sa ceara program de vizita.E posibil sa faca acest lucru in procesul de divort, avand in vedere ca tatal nici nu-si cunoaste copilul?
Mai mult, in ultima discutie mi-a spus ca va cere custodie comuna . E posibil acest lucru, avand in vedere ca, copilul nici nu-l cunoaste ? Poate sa obtina vreodata custodie comuna?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2012
Andreea_2003, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:16, 30 August 2012
da, dansul poate cere, dar numai instanta de judecata este cea care decide daca ii acorda acest drept sau nu.
dar poate sa ceara dr de vizita sau custodie comuna cat timp e in inchisoare ?
cum ar putea sa se ocupe de copil, daca el este inchis, cum ar putea sa-l viziteze ?
tocmai de aceea am spus ca numai instanta e cea care va decide. Concret si la speta. dansul are, ca orice cetatean, liberul acces la justitie. Deci poate cere ce doreste. Important este ce va decide instanta, iar acesta decizie a instantei nu poate fi anticipata pe forum
atat timp cat nu a fost decazut din drepturile parintesti poate cere program de vizita sau custodie comuna. instanta, daca ii va incuviinta cererea, va stabili exact cum se va proceda in mod practic pentru punerea in executare a hotararii. cel mai indicat este sa va angajati un avocat care va sti sa va consilieze pas cu pas in ceea ce doriti dvs.
Doamna, sa ceara nu-l opreste nimeni.. sunt persoane care cer moldova , ca le-ar apartine.
Drept de vizita are legal, dar nu se va putea stabili un program de vizita cat tatal e privat de libertate. Instanta nu va aproba ca fetita sa-l viziteze pe cheltuiala dvs in Germania, nu e in interesul ei sa-si vada tatal la inchisoare, tata pe care nici nu-l cunoaste de altfel.
Autoritate parinteasca la fel, nu vad cum si-o poate exercita de la inchisoare.
Dvs ati cerut ce ati vrut, cere si el ce vrea si instanta va decide, sigur nu in defavoarea dvs.
Cand va fi liber, isi va putea relua cererile
exista vreo sansa sa obtina vreodata custodia comuna?
cum as putea sa fiu eu de acord cand fetita nu il cunoaste ?
ar putea fi o instanta de acord cu asa ceva? e in interesul copilului ?
drept de vizita, da, nu am nimic impotriva.
copilul trebuie sa- cunoasca pe tatal sau, desi am si aici indoieli
cum ar putea sa se ocupe de copil, ce educatie si ingrijire ar putea sa-i dea , chiar si dupa ce termina pedeapsa cu inchisoarea,nu stiu !
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2012
Andreea_2003, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort pronuntata in 2009, tatal vrea sa ceara custodie comuna....ce se poate schimba in situatia actuala? sonia2014 sonia2014 Buna seara. In urma sentintei de divort din 2009,fetita mi-a fost incredintata,iar tatal beneficiaza de perioada de vizita si e obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Pot schimba custodia comuna poterasu poterasu Buna seara, am o fetita de 5 ani jumate si o cresc singura de la 3 ani. La divort judecatoarea ne-a oferit custodie comuna dar el a plecat in strainatate si a ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara cllara cllara Buna ziua,sunt un nou utilizator si imi cer scuze daca subiectul acesta a fost deja dezbatut.Am urmarit pe forum consultatiile despre acest subiect si am ... (vezi toată discuția)